e-ISSN: 2980-2636
Başlangıç: 2023
Yayımcı: Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
Kapak Resmi
 

Uluslararası Özel Amaçlar için İngilizce Dergisi (JOINESP) ücretsiz, uluslararası, hakemli, yılda iki defa (Haziran ve Aralık), elektronik olarak yayınlanan açık erişimli bir dergidir (E- ISSN-2980-2636). Dergide özel sayılar da yer alabilir.
JOINESP, hem EFL hem de ESL bağlamlarında Özel Amaçlar için İngilizce (ESP) öğrenme süreçlerinin anlaşılmasını geliştiren makaleler yayınlamayı hedeflemektedir. Araştırma makaleleri politika yapıcıların, müfredat tasarımcılarının ve uygulayıcıların ortaya koyduğu uygulama, dökümanlar, meta-veri, gözlem gibi ulusal ve uluslararası değerlendirmelere ışık tutacak ESP ve EAP konuları üzerine olabilir.
JOINESP, güncel ve seçkin araştırma makaleleri, kitap incelemeleri, yöntem ve konu yeniliği olan bildiriler dergi kapsamında değerlendirilmektedir. Dergide yayınlanacak tüm makaleler ilk editör ve çift kör hakemlik (double-blind peer reviewed) sürecinden geçecektir.

Yazım Kuralları

Yazım Kuralları
JONESP dergisine ait Türkçe şablona ve İngilizce şablona erişim sağlayabilirsiniz. JOINESP, Türkçe veya İngilizce olarak yayın kabul etmektedir. Gönderilen tüm makalelerde, çift kör hakem değerlendirme sistemi kullanılır. Bu sebeple ilk gönderim aşamasında şablon içindeki yazar bilgilerinin şablondan kaldırılması ve yazar bilgileri olmadan gönderim yapılması gerekmektedir. Makalenin yazar(lar)ı tarafından benzerlik taraması yapılarak benzerlik oranını gösteren raporun makale ile birlikte yüklenmesi gerekmektedir.

Makaleler elektronik ortamda MS Word dosyası olarak sunulmalıdır. Makalede kullanılacak sayfa düzeni, font ve punto büyüklüğü şablon içerisinde ayrıntılı olarak tanımlanmış ve uygulanmıştır. Şekil, grafik, resim, formül ve tablolar; orijinal veya net bir şekilde bilgisayardan baskıya hazır halde üretilmiş olmalı ve metnin içerisine yerleştirilmelidir. Dergi Editörü ve Yayın Kurulu, bunları elektronik ortama aktarmaktan sorumlu değildir.
SUBU E-Dergileri, Açık Erişimli dergilerdir. SUBÜ tarafından yayınlanan tüm makalelerin özetleri ve tam metinleri, yayınlandıktan hemen sonra herkes tarafından ücretsiz olarak erişilebilir. Ayrıntılı bilgi için Etik İlkeler ve Yayın Polikası başlığına tıklayınız.
MAKALE DÜZENİ
Çalışmanızda aşağıdaki bölümlerin yer alması gerekmektedir:

Başlık
Özet
Anahtar Kelimeler
İngilizce Başlık
Abstract
Keywords
1. Giriş
2. Kavramsal Çerçeve (Gerekirse bu bölüm giriş kısmı ile birleştirilebilir veya kaldırılabilir.)
3. Metodoloji
4. Bulgular ve Tartışma
5. Sonuçlar
6. Beyanname
7. Etik Kurul İzni (İnsan ve Hayvanlarla İlgili Çalışmalarda)
Kaynakça
Ekler


Türkçe Şablon: 

https://dergipark.org.tr/tr/download/journal-file/30319

İngilizce Şablon:

https://dergipark.org.tr/tr/download/journal-file/30320  



Açık Erişim Politikası, Telif Hakkı ve Etik Onayı

Açık Erişim Politikası, Telif Hakkı ve Etik Onayı

JOINESP Dergisi, Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY 4.0) ile lisanslanmıştır. Yayınlanan tüm makalelere Açık Erişim politikası kapsamında internet bağlantısı olan herkes erişebilir. Lisans, orijinal çalışma ve kaynağa uygun şekilde atıfta bulunulması koşuluyla, herkesin çalışmayı kopyalamasına, yeniden dağıtmasına, yeniden düzenlemesine, iletmesine ve uyarlamasına izin verir.

Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY 4.0) lisansının hüküm ve koşulları altında telif hakları yazarlara aittir. Yazarlar, orijinal yazarları ve alıntı detaylarını tanımlandığı sürece, herhangi bir üçüncü kişiye yayını kullanma hakkı verir.

TR Dizin Dergi Değerlendirme Kriterleri’nde 2020 yılı için yapmış olduğu değişiklik üzerine Sosyal bilimler dâhil olmak üzere tüm bilim dallarında yapılan makaleler için “Etik Kurul Onayı” talep edilmektedir. Dolayısıyla dergimize gönderilen tüm çalışmalardan "Etik Kurul Onayı" mutlaka alınmış olmalıdır. Etik kurul onayı olmayan çalışmalar değerlendirme sürecine dahil edilmeyecektir.
Etik kurul izni gerektiren araştırmalarda, izinle ilgili bilgilere (kurul adı, tarih ve sayı no) yöntem bölümünde, ayrıca makalenin ilk/son sayfalarından birinde; olgu sunumlarında, bilgilendirilmiş gönüllü olur/onam formunun imzalatıldığına dair bilgiye makalede yer verilmelidir.

Hakemlik Süreci ve İntihal Denetimi

Hakem değerlendirme sisteminin titizliği, bir araştırma makalesinin kalitesini garanti eder. Dergi, titiz bir hakem değerlendirme sistemi kullanır. Gönderilen tüm makaleler, yayınlanmadan önce en az 2 hakem incelemesine tabi tutulur. Dergi, çift kör hakem değerlendirme sistemi kullanır.

Çift kör hakem değerlendirme sistemi, bir makalenin yazar (lar) ının kimliğinin seçilen hakemlerden gizlendiği anonim bir değerlendirme sistemidir. Bir gözden geçirenin bir makalenin yazarını / yazarlarını tanımlamasını sağlayabilecek tüm ayrıntılar, makale hakeme gönderilmeden önce makaleden kaldırılır. Benzer şekilde, gözden geçirenlerin yorumlarını yazar (lar) a gönderirken gözden geçirenlerin kimlikleri de yazarlardan gizlenir.

Dergi, çift kör hakem sistemini en etkili inceleme sistemi olarak görür, çünkü seçilen hakemlerden veya yazarlardan olası önyargıyı sınırlar. Yazarların makalelerini geliştirmelerini sağlar ve editörlere makaleler hakkında karar vermede yardımcı olur.
JOINESP Dergisi, yayın etiği gereği "Çift Kör Hakemlik Değerlendirme Süreci"nden geçmiş her çalışmanın bütünlüğünü korumak adına intihal denetiminden geçirilmesini zorunlu kılar. Bu kapsamda her çalışmanın Türkçe (veya gönderim diline göre İngilizce) nüshaları yayın kurulunun intihal denetiminden geçirilir.

Gönderdikleri makalenin içeriğinden, dilinden ve özgünlüğünden yazarlar sorumludur. Yazarlar, orijinal eserlerini tamamen oluşturduğunu ve yazarlar çalışmayı ve / veya diğer yazarların sözlerini kullanmışlarsa, bunun uygun bir şekilde alıntılandığını veya alıntı yapıldığını atıf yaparak temin etmelidir.


İntihal denetimi İntihal.net yazılımları aracılığıyla gerçekleştirilir. Her çalışmanın yazılımlar aracılığıyla ortaya çıkan eşleşmeleri derinlemesine incelenerek gönderme ve atıfı doğru olan eşleşmeler ayıklanır. Ayıklama sonucunda kalan eşleşmeler incelenerek hatalar tespit edilir ve yayın kurulu için raporlaştırılır. Yayın kurulu her çalışmanın intihal denetim raporu ışığında çalışma hakkında nihai kararını verir. Raporda yer alan hataların yazarlar tarafından düzeltilmesi istenebilir veya çalışma yazarlara iade edilebilir. Benzerlik oranı makalenin genelinde % 10’ un altında olması gerekmektedir.