BibTex RIS Kaynak Göster

Organik Kanatlı Besleme

Yıl 2014, Cilt: 11 Sayı: 1, 35 - 39, 01.05.2014

Öz

Gelişmiş ülkelerde sağlıklı beslenmeye olan duyarlılığın artması ve hayvansal gıda güvenliğinin sağlanması insanları organik hayvansal ürünlerin tüketimine yöneltmiştir. Konvansiyonel üretimde besleme ve yetiştiricilik konusunda karşılaşılan bazı olumsuzluklar getirilen kısıtlamalar birlikte organik üretimde daha fazla yaşanmaktadır. Organik üretimin temelini hayvan refahı oluşturmaktadır. Tüy çekme ve kanibalizm gibi davranışların temelinde aminoasit ya da mineral bakımından dengesiz, düşük protein düzeyi rasyonların da bulunduğu bilinmektedir. 2015 yılı itibariyle Türkiye’de organik kanatlı yeminin %95’nin organik sertifikalı olması koşulu dengeli rasyon oluşturabilme (özellikle amino asit düzeyini sağlama) ve yem hijyeninin korunmasındaki ciddi zorlukları beraberinde getirmektedir. Organik kanatlı beslemede karma yemleri oluşturan yem hammaddelerin kalitesi, miktarı ve veriliş şekilleri ile izin verilen katkı maddeleri kanatlı sağlığını önemli derecede etkilemektedir. Kaliteli kanatlı ürünleri üretimin sağlanabilmesi için hayvanın muhtelif fizyolojik evrelerindeki besin madde gereksinimleri, organik olarak üretilmiş ve içerikleri ile yarayışlılıkları çok iyi bilinen yem ham maddelerinden karşılanması gerekmektedir. Hayvan refahı dikkate alınarak ekonomik üretim için beslemede karşılaşılan sorunların ortadan kaldırılabileceği dengeli ve yeterli organik rasyon hazırlama ve yem ham maddelerin geliştirilerek üretilmesi gibi konular irdelenmiştir

Organic Poultry Feeding

Yıl 2014, Cilt: 11 Sayı: 1, 35 - 39, 01.05.2014

Öz

Many people have led to the consumption of organic animal products in the event that the increase in sensitivity to a healthy diet in developed countries, and maintaining the safety of food of animal origin. Feeding and breeding in conventional production are emerged some of the negative effects and also it is more in organic production with new restrictions. Organic production is based on animal welfare. On the basis of behaviors such as feather-pecking and cannibalism known to be low in protein level of rations and unbalanced in terms of amino acids or minerals. As of 2015, organic poultry feed provided the appropriate conditions that will be 95% organic certified in Turkey and therefore, to create a balanced ration and feed hygiene in protecting brings serious challenges. Fodder supply of organic poultry feed raw materials that make up the quality, quantity and issue forms a significant effect on the health of the poultry additives permitted. The quality of the feed raw materials that constituent diets, quantity, feed supplying form and permitted feed additives significantly affects the health of poultry. Different physiological stages of the animal's nutritional requirements in order to ensure production of quality poultry products must be met from organically produced and very well-known with the contents of feedstuff digestibility. In this study, the problems encountered in feeding can be eliminated while performing economic production with considering animal welfare, following that balanced and adequate organic ration formulations and issues such as improving the production of feed raw materials are discussed.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA32DN56VH
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Arda Yıldırım Bu kişi benim

Hasan Eleroğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 11 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yıldırım, A., & Eleroğlu, H. (2014). Organic Poultry Feeding. Journal of Poultry Research, 11(1), 35-39.
AMA Yıldırım A, Eleroğlu H. Organic Poultry Feeding. JPS. Mayıs 2014;11(1):35-39.
Chicago Yıldırım, Arda, ve Hasan Eleroğlu. “Organic Poultry Feeding”. Journal of Poultry Research 11, sy. 1 (Mayıs 2014): 35-39.
EndNote Yıldırım A, Eleroğlu H (01 Mayıs 2014) Organic Poultry Feeding. Journal of Poultry Research 11 1 35–39.
IEEE A. Yıldırım ve H. Eleroğlu, “Organic Poultry Feeding”, JPS, c. 11, sy. 1, ss. 35–39, 2014.
ISNAD Yıldırım, Arda - Eleroğlu, Hasan. “Organic Poultry Feeding”. Journal of Poultry Research 11/1 (Mayıs 2014), 35-39.
JAMA Yıldırım A, Eleroğlu H. Organic Poultry Feeding. JPS. 2014;11:35–39.
MLA Yıldırım, Arda ve Hasan Eleroğlu. “Organic Poultry Feeding”. Journal of Poultry Research, c. 11, sy. 1, 2014, ss. 35-39.
Vancouver Yıldırım A, Eleroğlu H. Organic Poultry Feeding. JPS. 2014;11(1):35-9.

Creative Commons License
Bu ürün Creative Commons Attribution 4.0 tarafından lisanslanmıştır.


Basılı ISSN:1302-3209 - Çevrimiçi ISSN:2147-9003

Tavukçuluk Araştırma Dergisi, aşağıda verilen Alan Endeksleri tarafından taranmaktadır

14964166171665216684166851668616687


166881668916692


1669016691