BibTex RIS Kaynak Göster

AN UNUSUAL UNILATERAL GLUTEAL MASS IN A CASE OF ANORECTAL MALFORMATION.

Yıl 2014, Cilt: 7 Sayı: 1, 36 - 38, 01.03.2014

Öz

A 4 months old female baby presented with a mass at left gluteal region associated with rectovestibular fistula type of anorectal malformation (ARM). Magnetic resonance imaging (MRI) revealed the mass to be sacrococcygeal teratoma (SCT). She was undergone pelvic colostomy at day 2 of her life for rectovestibular fistula. The mass was excised during PSARP. ARM with SCT is rare. Appearance of SCT with an atypical presentation (as a Gluteal mass) at an atypical age (infancy) is further rare.

Gluteal kitle şeklinde kendini gösteren sıradışı bir anorektal malformasyon olgusu

Yıl 2014, Cilt: 7 Sayı: 1, 36 - 38, 01.03.2014

Öz

Anorektal malformasyonun rektovestibuler fistül tipi ile gluteal bölgede teratom birlikteliğiyle kendini gösteren 4 aylık bir kız çocuğu olgusu sunuldu. Yapılan magnetik rezonans (MR) ile ayrıca sakrokoksigeal teratom varlığı saptandı. Doğumunun 2. gününde fistül nedeniyle pelvik kolostomi yapıldı. Kitle çıkarıldı.Teratom ve anomalinin birlikteliği oldukça nadir bir durum olup herhangi bir yaşta da saptanabilir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA24JC64HK
Yazarlar

Vishal Gajbhiye Bu kişi benim

Souvik Chatterjee Bu kişi benim

Sasanka Nath Bu kişi benim

Dipak Ghosh Bu kişi benim

Hiralal Konar Bu kişi benim

Sukanta Kumar Das Bu kişi benim

Gönderilme Tarihi 1 Mart 2014
Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 7 Sayı: 1

Kaynak Göster

Vancouver Gajbhiye V, Chatterjee S, Nath S, Ghosh D, Konar H, Das SK. AN UNUSUAL UNILATERAL GLUTEAL MASS IN A CASE OF ANORECTAL MALFORMATION. JSurgArts. 2014;7(1):36-8.