Eating, which is a biological need, is a part of cultural values handed down from generation to generation in addition to being a necessity for survival. People now prefer fast food or snacks which give them a feeling of satiety because dishes in Turkish cuisine are mostly difficult to make; working people have lack of time; single people live separately and urban life is challenging and busy etc. With technological developments that rapidly proceed today, some changes have been observed in food culture as in many other things. In this study, the effects of technological developments on food culture are researched.
Biyolojik bir ihtiyaç olan yemek yeme, sadece hayatı devam ettirebilmek adına giderilmesi gereken bir zorunluluktan ziyade, kuşaktan kuşağa aktarılan kültürel değerlerin bir parçasını oluşturmaktadır. Türk Mutfağında bulunan yemeklerin genellikle uğraştırıcı ve zahmet verici yemekler olması, çalışan insanların zaman sıkıntısı yaşaması, bekârların ayrı evlerde yaşaması, yoğun kent yaşamı vb. gibi nedenler, insanları ayaküstü atıştırmalıklardan oluşan, tokluk hissi veren yiyecekleri tercih etmelerine neden olmaktadır. Günümüzde hızla ilerlemekte olan teknolojik gelişmeler ile birlikte diğer birçok şey gibi yemek kültüründe de değişiklikler olmaktadır. Bu çalışmada, Türk yemek kültürü ve beslenme alışkanlıkları ile hızla gelişen teknolojinin yemek kültürü üzerindeki etkileri incelenmiştir.
Anahtar Sözcükler: Yemek kültürü, teknoloji ve yemek, teknolojik gelişmeler
Primary Language | English |
---|---|
Journal Section | Makaleler |
Authors | |
Publication Date | January 31, 2015 |
Published in Issue | Year 2015 |