Flavonoidler sağlık ve gıda alanlarında kullanılan fenolik bileşiklerdir. Bitkilerdeki flavonoidlerin üretimi bitki doku kültürü çalışmalarıyla arttırılmaktadır. Bu çalışmada, flavonoidlerin tanımı, önemi ve çeşitleri hakkında kısaca bilgi verilmiştir. Ayrıca bitki doku kültürü teknikleriyle flavonoidlerin üretimi örneklerle açıklanmıştır. Kallus kültürü, hücre süspansiyon kültürü, saçak kök kültürü ve biyoreaktörle flavonoidlerin üretimi çalışmalarından bahsedilmiştir
Flavonoidler sağlık ve gıda sanayisinde yoğun talep gören fenolik bileşiklerdir. Bitkilerdeki flavonoidlerin çok miktarda üretimi bitki doku kültürü çalışmalarıyla sağlanmaktadır. Bu çalışmada, flavonoidlerin tanımı, önemi ve çeşitleri hakkında kısaca bilgi verilmiştir. Ayrıca bitki doku kültürü teknikleriyle flavonoidlerin üretimi örneklerle açıklanmıştır. Kallus kültürü, hücre süspansiyon kültürü, saçak kök kültürü ve biyoreaktörle flavonoidlerin üretimi çalışmalarından bahsedilmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 7 Sayı: 2 |