Laktoz gıda endüstrisinde yüksek değerli türevlerinin üretiminde öncül madde olarak kullanılmaktadır. Laktozun enzimatik, mikrobiyal veya kimyasal modifi kasyonu ile elde edilen laktobionik asit üretimi bazı önemli gelişmeler göstermektedir. Bu derlemede, biyoaktif bileşik olarak potansiyel uygulamaları olan laktobionik asitin temel özellikleri, üretim metotları ve uygulamaları değerlendirilecektir
Laktoz gıda endüstrisinde yüksek değerli türevlerinin üretiminde öncül madde olarak kullanılmaktadır. Laktozun enzimatik, mikrobiyal veya kimyasal modifi kasyonu ile elde edilen laktobionik asit üretimi bazı önemli gelişmeler göstermektedir. Bu derlemede, biyoaktif bileşik olarak potansiyel uygulamaları olan laktobionik asitin temel özellikleri, üretim metotları ve uygulamaları değerlendirilecektir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 2015 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2015 Cilt: 5 Sayı: 1 |