Native or modified starches are utilized in nutrition, medicine, fabric, paper, detergent and biodegradable plastic industries promising the development of new perceptible product approaches. In this study, Adana origin maize starch granules were treated with thermal, acidic and amylase enzyme degradation processes and examined using the Field Emission Gun-Scanning Electron Microscope (FEG-SEM) for the microstructure analysis and composition design modeling. The nanoparticle shape surface and elemental analysis of the degraded starch granules were determined. The destructions of the amylopectin polymer layers upon the degradation steps were particularly presented in extraordinary precision. The experimental deviation ratios modeling of carbon and oxygen elements in glucose molecule were determined as 0.99 and 0.29 respectively.
Thermal Acidic and Enzymatic Degradation Adana Origin Corn Starch Granules Microstructure and Composition Design Modeling Structural and compositional analysis Field Emission Gun-Scanning Electron Microscope (FEG-SEM)
Doğal veya işlenmiş nişastalar; beslenme, ilaç, kumaş, kağıt, deterjan ve biyobozunur plastik endüstrilerinde yeni algılanabilir ürün yaklaşımlarının geliştirilmesini vaat etmektedir. Bu çalışmada Adana menşeli mısır nişastası granülleri ısıl, asidik ve amilaz enzim bozunma işlemlerine tabi tutularak mikroyapı analizi ve kompozisyon tasarım modellemesi amacıyla Alan Emisyon Tabancası-Taramalı Elektron Mikroskobu (FEG-SEM) kullanılarak incelendi. Bozunmuş nişasta granüllerinin nanoparçacık şekil yüzeyi ve element analizi yapıldı. Bozunma basamakları üzerine amilopektin polimer katmanlarının bozunma aşamaları özellikle fevkalade bir hassasiyetle sunuldu. Glikoz molekülündeki karbon ve oksijen elementlerinin deneysel uyum oranları benzeşiklenmesi sırasıyla 0,99 ve 0,29 olarak belirlendi.
Isıl Asidik ve Enzimatik Bozunma Adana Menşeli Mısır Nişastası Granülleri Mikroyapı ve Bileşim Tasarımı Modellemesi Yapısal ve bileşim analizleri Alan Emisyon Tabancası – Taramalı Elektron Mikroskobu (FEG-SEM)
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Gıda Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Teknolojileri, Polimer Bilimi ve Teknolojileri, Toz ve Parçacık Teknolojisi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Erken Görünüm Tarihi | 22 Nisan 2024 |
Yayımlanma Tarihi | 8 Haziran 2024 |
Gönderilme Tarihi | 8 Şubat 2024 |
Kabul Tarihi | 4 Nisan 2024 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2024 Cilt: 1 Sayı: 1 |