Nadir Bir Akut Karın Nedeni: Çekal Volvulus

Cilt: 5 Sayı: 3 1 Aralık 2016
  • Bayram Çolak
  • Serdar Yormaz
  • İlhan Ece
  • Mehmet Ertuğrul Kafalı
  • Fahrettin Acar
  • Sefer Durucan
  • Mustafa Şahin
PDF İndir
TR EN

Nadir Bir Akut Karın Nedeni: Çekal Volvulus

Öz

Çekal volvulus, nadir görülen ve birçok hastalık ile karışabilen acil bir durumdur. Tanıda ve tedavide gecikildiği takdirde mortal seyredebilen bir hastalıktır. Genel durumu iyi olmayan, iskemi gelişmiş hastalarda rezeksiyon tek tedavi yöntemidir. Barsak obstrüksiyonu nedeniyle değerlendirilen hastalarda mutlaka akılda bulundurulması gerekmektedir. Kusma şikayeti ile acil servise başvuran yaşlı hastanın fizik muayenesinde karın ağrısı ve distansiyon tespit ettik. Görüntüleme tetkiklerinde çekal volvulusu düşünülen hastaya sağ hemikolektomi yaptık ve ileostomi açtık. Çalışmada, nadir görülen bir intestinal obstrüksiyon nedeni olan çekal volvulus olgusunu sunmayı amaçladık.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Bayram Çolak Bu kişi benim

Serdar Yormaz Bu kişi benim

İlhan Ece Bu kişi benim

Mehmet Ertuğrul Kafalı Bu kişi benim

Fahrettin Acar Bu kişi benim

Sefer Durucan Bu kişi benim

Mustafa Şahin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Aralık 2016

Gönderilme Tarihi

1 Aralık 2016

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2016 Cilt: 5 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA
Çolak, B., Yormaz, S., Ece, İ., Kafalı, M. E., Acar, F., Durucan, S., & Şahin, M. (2016). Nadir Bir Akut Karın Nedeni: Çekal Volvulus. Kocaeli Tıp Dergisi, 5(3), 56-59. https://izlik.org/JA39AU46DM
AMA
1.Çolak B, Yormaz S, Ece İ, vd. Nadir Bir Akut Karın Nedeni: Çekal Volvulus. Kocaeli Tıp Dergisi. 2016;5(3):56-59. https://izlik.org/JA39AU46DM
Chicago
Çolak, Bayram, Serdar Yormaz, İlhan Ece, vd. 2016. “Nadir Bir Akut Karın Nedeni: Çekal Volvulus”. Kocaeli Tıp Dergisi 5 (3): 56-59. https://izlik.org/JA39AU46DM.
EndNote
Çolak B, Yormaz S, Ece İ, Kafalı ME, Acar F, Durucan S, Şahin M (01 Aralık 2016) Nadir Bir Akut Karın Nedeni: Çekal Volvulus. Kocaeli Tıp Dergisi 5 3 56–59.
IEEE
[1]B. Çolak vd., “Nadir Bir Akut Karın Nedeni: Çekal Volvulus”, Kocaeli Tıp Dergisi, c. 5, sy 3, ss. 56–59, Ara. 2016, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA39AU46DM
ISNAD
Çolak, Bayram - Yormaz, Serdar - Ece, İlhan - Kafalı, Mehmet Ertuğrul - Acar, Fahrettin - Durucan, Sefer - Şahin, Mustafa. “Nadir Bir Akut Karın Nedeni: Çekal Volvulus”. Kocaeli Tıp Dergisi 5/3 (01 Aralık 2016): 56-59. https://izlik.org/JA39AU46DM.
JAMA
1.Çolak B, Yormaz S, Ece İ, Kafalı ME, Acar F, Durucan S, Şahin M. Nadir Bir Akut Karın Nedeni: Çekal Volvulus. Kocaeli Tıp Dergisi. 2016;5:56–59.
MLA
Çolak, Bayram, vd. “Nadir Bir Akut Karın Nedeni: Çekal Volvulus”. Kocaeli Tıp Dergisi, c. 5, sy 3, Aralık 2016, ss. 56-59, https://izlik.org/JA39AU46DM.
Vancouver
1.Bayram Çolak, Serdar Yormaz, İlhan Ece, Mehmet Ertuğrul Kafalı, Fahrettin Acar, Sefer Durucan, Mustafa Şahin. Nadir Bir Akut Karın Nedeni: Çekal Volvulus. Kocaeli Tıp Dergisi [Internet]. 01 Aralık 2016;5(3):56-9. Erişim adresi: https://izlik.org/JA39AU46DM