BibTex RIS Kaynak Göster

Sezeryan esnasında tespit edilen ve barsak rezeksiyonuna sebep olan intestinal splenosiz

Yıl 2013, Cilt: 2 Sayı: 1, 49 - 52, 01.03.2013

Öz

Splenosis genellikle travmatik dalak yaralanması sonrası görülen benig bir durumdur.Genellikle asemptomatiktir ve rastlantısal olarak bulunur ancak maligniteyi taklit edebilir.Splenik nodüller karın boşluğu,toraks boşluğu ve ciltaltı gibi bir çok yerde bulunabilir.Tedavi çoğunluk konservatiftir.Komplike durumlarda cerrahi gerekebilir.Bu makalede sezeryan sırasında tesadüfen bulunan ve maligniteyi taklit ederek barsak rezeksiyonuna neden olan intestinal splenosis olgusu sunulmuştur.

An incidental finding of intestinal splenosis during caserean section resulting in bowel resection

Yıl 2013, Cilt: 2 Sayı: 1, 49 - 52, 01.03.2013

Öz

Splenosis is a benign condition that frequently occurs after traumatic spleen rupture. It is often asymptomatic and found by coincidence, but as it can mimic malignancy, it often leads to an extensive workup before the diagnosis is established. Splenic nodules can be found anywhere in the thoracic or abdominal cavity, as well as subcutaneously. Treatment is usually conservative with surgical excision reserved for complicated cases. This article describes a case of incidental intestinal splenosis during caserean section, masquareding malignancy, leading to bowel resection.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA54UM43AT
Bölüm Olgu Sunumu
Yazarlar

Mehmet Kamil Yıldız Bu kişi benim

Aysun Unal Bu kişi benim

Erkan Özkan Bu kişi benim

Cengiz Eris Bu kişi benim

Hasan Abuoğlu Bu kişi benim

Gultekin Kose Bu kişi benim

Bülent Kaya Bu kişi benim

Umit Topaloglu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yıldız, M. K., Unal, A., Özkan, E., Eris, C., vd. (2013). Sezeryan esnasında tespit edilen ve barsak rezeksiyonuna sebep olan intestinal splenosiz. Kocaeli Tıp Dergisi, 2(1), 49-52.
AMA Yıldız MK, Unal A, Özkan E, Eris C, Abuoğlu H, Kose G, Kaya B, Topaloglu U. Sezeryan esnasında tespit edilen ve barsak rezeksiyonuna sebep olan intestinal splenosiz. Kocaeli Tıp Dergisi. Mart 2013;2(1):49-52.
Chicago Yıldız, Mehmet Kamil, Aysun Unal, Erkan Özkan, Cengiz Eris, Hasan Abuoğlu, Gultekin Kose, Bülent Kaya, ve Umit Topaloglu. “Sezeryan esnasında Tespit Edilen Ve barsak rezeksiyonuna Sebep Olan Intestinal Splenosiz”. Kocaeli Tıp Dergisi 2, sy. 1 (Mart 2013): 49-52.
EndNote Yıldız MK, Unal A, Özkan E, Eris C, Abuoğlu H, Kose G, Kaya B, Topaloglu U (01 Mart 2013) Sezeryan esnasında tespit edilen ve barsak rezeksiyonuna sebep olan intestinal splenosiz. Kocaeli Tıp Dergisi 2 1 49–52.
IEEE M. K. Yıldız, “Sezeryan esnasında tespit edilen ve barsak rezeksiyonuna sebep olan intestinal splenosiz”, Kocaeli Tıp Dergisi, c. 2, sy. 1, ss. 49–52, 2013.
ISNAD Yıldız, Mehmet Kamil vd. “Sezeryan esnasında Tespit Edilen Ve barsak rezeksiyonuna Sebep Olan Intestinal Splenosiz”. Kocaeli Tıp Dergisi 2/1 (Mart 2013), 49-52.
JAMA Yıldız MK, Unal A, Özkan E, Eris C, Abuoğlu H, Kose G, Kaya B, Topaloglu U. Sezeryan esnasında tespit edilen ve barsak rezeksiyonuna sebep olan intestinal splenosiz. Kocaeli Tıp Dergisi. 2013;2:49–52.
MLA Yıldız, Mehmet Kamil vd. “Sezeryan esnasında Tespit Edilen Ve barsak rezeksiyonuna Sebep Olan Intestinal Splenosiz”. Kocaeli Tıp Dergisi, c. 2, sy. 1, 2013, ss. 49-52.
Vancouver Yıldız MK, Unal A, Özkan E, Eris C, Abuoğlu H, Kose G, Kaya B, Topaloglu U. Sezeryan esnasında tespit edilen ve barsak rezeksiyonuna sebep olan intestinal splenosiz. Kocaeli Tıp Dergisi. 2013;2(1):49-52.