BibTex RIS Kaynak Göster

Nadir Bir Olgu: Ektazik ve Yüksek Yerleşimli Brakiosefalik Arterin Neden Olduğu Sol Brakiosefalik Ven Kompresyonu ve Eşlik Eden Venöz Kollateraller

Yıl 2016, Cilt: 5 Sayı: 3, 60 - 62, 01.12.2016

Öz

Sol brakiosefalik venin basılanması nadirdir. Olgumuzda izlenen yüksek yerleşimli ve ektazik brakiosefalik arterin neden olduğu sol brakiosefalik ven basılanması bu özelliklere sahip ender görülen bir vakadır. Bu olgu ile biz çok kesitli bilgisayarlı tomografide mediastinal kitlesi ve venöz kateterizasyon öyküsü olmayan hastada gelişen SBV basısının ve venöz kollaterallerin tanısını sunmayı amaçladık. Mediastende SBV ile inferior vena kava arasında çok sayıda venöz kollateral bulunmaktaydı. Ektazik ve yüksek yerleşimli brakiosefalik arterin neden olduğu SBV basısı ve venöz kollateraller yayınlanmamıştır.

Unusual case of left brachiocephalic vein compression by ectatic and high situated brachiocephalic artery with venous collaterals

Yıl 2016, Cilt: 5 Sayı: 3, 60 - 62, 01.12.2016

Öz

Left brachiocephalic vein compression is unusual. This is a rare first case that left brachiocephalic vein compression due to ectatic and high situated brachiocephalic artery. Herein, we aimed to describe the case who had a compression of the LBV and systemic venous collateralls on MDCT without medistinal mass, and history of venous catheterisation. There were numeorus venous collaterals in the mediastinum which connecting LBV to inferior vena cava. LBV compression by ectatic and high situated brachiocephalic artery with venous collaterals has not been reported.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA43BB75NN
Bölüm Olgu Sunumu
Yazarlar

Rana Beyoğlu Bu kişi benim

Nilgün Işıksalan Özbülbül Bu kişi benim

Rıza Sarper Ökten Bu kişi benim

Mustafa Özdemir Bu kişi benim

Fahrettin Küçükay Bu kişi benim

Muharrem Tola Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 5 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Beyoğlu, R., Işıksalan Özbülbül, N., Sarper Ökten, R., Özdemir, M., vd. (2016). Nadir Bir Olgu: Ektazik ve Yüksek Yerleşimli Brakiosefalik Arterin Neden Olduğu Sol Brakiosefalik Ven Kompresyonu ve Eşlik Eden Venöz Kollateraller. Kocaeli Tıp Dergisi, 5(3), 60-62.
AMA Beyoğlu R, Işıksalan Özbülbül N, Sarper Ökten R, Özdemir M, Küçükay F, Tola M. Nadir Bir Olgu: Ektazik ve Yüksek Yerleşimli Brakiosefalik Arterin Neden Olduğu Sol Brakiosefalik Ven Kompresyonu ve Eşlik Eden Venöz Kollateraller. Kocaeli Tıp Dergisi. Aralık 2016;5(3):60-62.
Chicago Beyoğlu, Rana, Nilgün Işıksalan Özbülbül, Rıza Sarper Ökten, Mustafa Özdemir, Fahrettin Küçükay, ve Muharrem Tola. “Nadir Bir Olgu: Ektazik Ve Yüksek Yerleşimli Brakiosefalik Arterin Neden Olduğu Sol Brakiosefalik Ven Kompresyonu ve Eşlik Eden Venöz Kollateraller”. Kocaeli Tıp Dergisi 5, sy. 3 (Aralık 2016): 60-62.
EndNote Beyoğlu R, Işıksalan Özbülbül N, Sarper Ökten R, Özdemir M, Küçükay F, Tola M (01 Aralık 2016) Nadir Bir Olgu: Ektazik ve Yüksek Yerleşimli Brakiosefalik Arterin Neden Olduğu Sol Brakiosefalik Ven Kompresyonu ve Eşlik Eden Venöz Kollateraller. Kocaeli Tıp Dergisi 5 3 60–62.
IEEE R. Beyoğlu, N. Işıksalan Özbülbül, R. Sarper Ökten, M. Özdemir, F. Küçükay, ve M. Tola, “Nadir Bir Olgu: Ektazik ve Yüksek Yerleşimli Brakiosefalik Arterin Neden Olduğu Sol Brakiosefalik Ven Kompresyonu ve Eşlik Eden Venöz Kollateraller”, Kocaeli Tıp Dergisi, c. 5, sy. 3, ss. 60–62, 2016.
ISNAD Beyoğlu, Rana vd. “Nadir Bir Olgu: Ektazik Ve Yüksek Yerleşimli Brakiosefalik Arterin Neden Olduğu Sol Brakiosefalik Ven Kompresyonu ve Eşlik Eden Venöz Kollateraller”. Kocaeli Tıp Dergisi 5/3 (Aralık 2016), 60-62.
JAMA Beyoğlu R, Işıksalan Özbülbül N, Sarper Ökten R, Özdemir M, Küçükay F, Tola M. Nadir Bir Olgu: Ektazik ve Yüksek Yerleşimli Brakiosefalik Arterin Neden Olduğu Sol Brakiosefalik Ven Kompresyonu ve Eşlik Eden Venöz Kollateraller. Kocaeli Tıp Dergisi. 2016;5:60–62.
MLA Beyoğlu, Rana vd. “Nadir Bir Olgu: Ektazik Ve Yüksek Yerleşimli Brakiosefalik Arterin Neden Olduğu Sol Brakiosefalik Ven Kompresyonu ve Eşlik Eden Venöz Kollateraller”. Kocaeli Tıp Dergisi, c. 5, sy. 3, 2016, ss. 60-62.
Vancouver Beyoğlu R, Işıksalan Özbülbül N, Sarper Ökten R, Özdemir M, Küçükay F, Tola M. Nadir Bir Olgu: Ektazik ve Yüksek Yerleşimli Brakiosefalik Arterin Neden Olduğu Sol Brakiosefalik Ven Kompresyonu ve Eşlik Eden Venöz Kollateraller. Kocaeli Tıp Dergisi. 2016;5(3):60-2.