İlköğretim Müfettişlerinin Araştırma Yeterlikleri ve Araştırma Eğitimine İlişkin Görüşler

Cilt: 19 Sayı: 19 1 Ekim 1999
  • Doç. Dr. Nilgün Köklü
  • Dr. Şener Büyüköztürk
  • Arş. Gör. Ömay Çokluk
PDF İndir
EN TR

İlköğretim Müfettişlerinin Araştırma Yeterlikleri ve Araştırma Eğitimine İlişkin Görüşler

Öz

İlköğretim müfettişlerinin sahip oldukları araştırma yeterliklerini ve araştırma eğitimine ilişkin görüşlerini belirlemeye yönelik olan bu araştırmaya 177 ilköğretim müfettişi katılmıştır. Veri toplama aracı olarak anket kullanılmıştır. Araştırmanın sonuçları dört noktada toplanabilir: a) Araştırmaya katılan müfettişlerin yaklaşık yarısı araştırma yeterliklerine yeterince sahip değildir. b) Yine grubun yarısı sahip oldukları bu yeterlikleri öğretmenlere aktarmada ve kendilerini geliştirmede yeterince kullanamamakta ve eğitsel ortamda bu yeterliklerin uygulanamayacağını belirtmektedirler. c) Araştırma yeterliklerinin yeterince kullanılmamasının en önemli iki nedeni uygun araştırma ortamının olmaması ve müfettişlere yönetmelikle verilen diğer görevlerin öncelik taşımasıdır. d) Araştırmanın katılımcıları ilköğretimde araştırma eğitiminin verilmesini gerekli ve yararlı görmekte, mevcut sistemin böyle bir eğitim için uygun olmadığı kanısındadırlar.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Doç. Dr. Nilgün Köklü Bu kişi benim

Dr. Şener Büyüköztürk Bu kişi benim

Arş. Gör. Ömay Çokluk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Ekim 1999

Gönderilme Tarihi

27 Temmuz 2014

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 1999 Cilt: 19 Sayı: 19

Kaynak Göster

APA
Köklü, D. D. N., Büyüköztürk, D. Ş., & Çokluk, A. G. Ö. (1999). İlköğretim Müfettişlerinin Araştırma Yeterlikleri ve Araştırma Eğitimine İlişkin Görüşler. Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi, 19(19), 325-339. https://izlik.org/JA32AK63MJ
AMA
1.Köklü DDN, Büyüköztürk DŞ, Çokluk AGÖ. İlköğretim Müfettişlerinin Araştırma Yeterlikleri ve Araştırma Eğitimine İlişkin Görüşler. Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi. 1999;19(19):325-339. https://izlik.org/JA32AK63MJ
Chicago
Köklü, Doç. Dr. Nilgün, Dr. Şener Büyüköztürk, ve Arş. Gör. Ömay Çokluk. 1999. “İlköğretim Müfettişlerinin Araştırma Yeterlikleri ve Araştırma Eğitimine İlişkin Görüşler”. Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi 19 (19): 325-39. https://izlik.org/JA32AK63MJ.
EndNote
Köklü DDN, Büyüköztürk DŞ, Çokluk AGÖ (01 Ekim 1999) İlköğretim Müfettişlerinin Araştırma Yeterlikleri ve Araştırma Eğitimine İlişkin Görüşler. Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi 19 19 325–339.
IEEE
[1]D. D. N. Köklü, D. Ş. Büyüköztürk, ve A. G. Ö. Çokluk, “İlköğretim Müfettişlerinin Araştırma Yeterlikleri ve Araştırma Eğitimine İlişkin Görüşler”, Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi, c. 19, sy 19, ss. 325–339, Eki. 1999, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA32AK63MJ
ISNAD
Köklü, Doç. Dr. Nilgün - Büyüköztürk, Dr. Şener - Çokluk, Arş. Gör. Ömay. “İlköğretim Müfettişlerinin Araştırma Yeterlikleri ve Araştırma Eğitimine İlişkin Görüşler”. Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi 19/19 (01 Ekim 1999): 325-339. https://izlik.org/JA32AK63MJ.
JAMA
1.Köklü DDN, Büyüköztürk DŞ, Çokluk AGÖ. İlköğretim Müfettişlerinin Araştırma Yeterlikleri ve Araştırma Eğitimine İlişkin Görüşler. Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi. 1999;19:325–339.
MLA
Köklü, Doç. Dr. Nilgün, vd. “İlköğretim Müfettişlerinin Araştırma Yeterlikleri ve Araştırma Eğitimine İlişkin Görüşler”. Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi, c. 19, sy 19, Ekim 1999, ss. 325-39, https://izlik.org/JA32AK63MJ.
Vancouver
1.Doç. Dr. Nilgün Köklü, Dr. Şener Büyüköztürk, Arş. Gör. Ömay Çokluk. İlköğretim Müfettişlerinin Araştırma Yeterlikleri ve Araştırma Eğitimine İlişkin Görüşler. Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi [Internet]. 01 Ekim 1999;19(19):325-39. Erişim adresi: https://izlik.org/JA32AK63MJ