BibTex RIS Kaynak Göster

Transition to Vocational Colleges Without the Admission Exam

Yıl 2003, Cilt: 33 Sayı: 33, 8 - 25, 01.04.2003

Öz

This study presents a discussion of transition to vocational colleges without the admission exam project in terms of project goals and alignment of vocational college curriculum with vocational high school curriculum. This project intends to increase quantity, physical and technical capacity of vocational colleges, to provide integrity between vocational high school curriculum and vocational college curriculum, to train semi-skilled manpower needed by economic sectors and to improve relationships between vocational colleges and business environment. There has been a limited expansion of vocational colleges outside the public sector. And also appropriate measures have not been taken to enhance improvement of vocational college-business relations. This limitation makes it difficult to train semi-skilled manpower with those qualifications needed by economic sectors. Curriculum development efforts seem to represent a limited revision of current curriculum, instead of focusing on needs economic sectors. Therefore, serious problems regarding employment of vocational college graduates are expected to surface in project implementation.

Meslek Yüksek Okullarına Sınavsız Geçiş

Yıl 2003, Cilt: 33 Sayı: 33, 8 - 25, 01.04.2003

Öz

Bu çalışmada, mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarından meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş projesi; projenin amaçları ve mesleki ve teknik orta öğretim programları ile yüksek öğretim programları arasında bütünlüğün sağlanması çerçevesinde tartışılmıştır. Proje ile meslek yüksek okullarının sayı ve kapasitelerinin arttırılmasını, mesleki ve teknik ortaöğretim programları ile meslek yüksek okulları programları arasında bütünlüğün sağlanmasını, ekonominin gereksinim duyduğu ara-insangücünün yetiştirilmesini ve iş çevresi ile meslek yüksek okulları arasındaki ilişkinin geliştirilmesini amaçlanmaktadır. Uygulamada meslek yüksek okullarının kamu sektörü dışında yaygınlaşmasının sınırlı kaldığı ve iş çevreleri ile ilişkilerin geliştirilmesine dönük önlemlerin alınmadığı görülmektedir. İş çevreleri ile ilişkilerin sınır olması, ekonomik sektörlerin gereksinim duyduğu nitelikte ara-insangücünün yetiştirilmesini güçleştirmektedir. Program geliştirme çalışmaları, ekonomik sektörlerin gereksinimlerine yönelik olmaktan çok, mevcut programlarda sınırlı ölçüde değişiklikler getirmektedir. Bu nedenle projenin uygulanmasında, özellikle mezunların istihdamında ciddi sorunlarla karşılaşılması beklenmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yrd. Doç. Dr. Burhan Akpınar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 33 Sayı: 33

Kaynak Göster

APA Akpınar, Y. D. D. B. (2003). Meslek Yüksek Okullarına Sınavsız Geçiş. Kuram Ve Uygulamada Eğitim Yönetimi, 33(33), 8-25.
AMA Akpınar YDDB. Meslek Yüksek Okullarına Sınavsız Geçiş. Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi. Nisan 2003;33(33):8-25.
Chicago Akpınar, Yrd. Doç. Dr. Burhan. “Meslek Yüksek Okullarına Sınavsız Geçiş”. Kuram Ve Uygulamada Eğitim Yönetimi 33, sy. 33 (Nisan 2003): 8-25.
EndNote Akpınar YDDB (01 Nisan 2003) Meslek Yüksek Okullarına Sınavsız Geçiş. Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi 33 33 8–25.
IEEE Y. D. D. B. Akpınar, “Meslek Yüksek Okullarına Sınavsız Geçiş”, Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi, c. 33, sy. 33, ss. 8–25, 2003.
ISNAD Akpınar, Yrd. Doç. Dr. Burhan. “Meslek Yüksek Okullarına Sınavsız Geçiş”. Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi 33/33 (Nisan 2003), 8-25.
JAMA Akpınar YDDB. Meslek Yüksek Okullarına Sınavsız Geçiş. Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi. 2003;33:8–25.
MLA Akpınar, Yrd. Doç. Dr. Burhan. “Meslek Yüksek Okullarına Sınavsız Geçiş”. Kuram Ve Uygulamada Eğitim Yönetimi, c. 33, sy. 33, 2003, ss. 8-25.
Vancouver Akpınar YDDB. Meslek Yüksek Okullarına Sınavsız Geçiş. Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi. 2003;33(33):8-25.