BibTex RIS Kaynak Göster

TAVUK İLE ÇEVRE ISISI ARASINDAKİ İLİŞKİ

Yıl 1986, Cilt: 26 Sayı: 1-4, 42 - 52, 01.06.1986

Öz

Tavuklar sıcak kanlı (homeotermik) hayvanlar olduklarından vücut sıcaklıklarını belirli bir seviyede tutma yeteneğine sahiptirler. Bununla birlikte bu mekanizma sadece belli sınırlar içerisinde etkilidir. Sabit bir vücut ısısını sağlamak için vücut tarafından üretilen ısının vücuttan kaybolan ısıya eşit olması gerekir. Vücuttan ısı kaybı radyasyon, kondüksiyon, konveksiyon, buharlaşma, gübre atılımı ve yumurta üretimi şeklinde olmaktadır. Cinsiyet, ırk, çevre sıcaklığı, aydınlık süresi, aktivite, yumurtlama peryodu gibi faktörler normal vücut sıcaklığını etkilemektedir.

The Relationship Between Poultry and Environmental Temperature

Yıl 1986, Cilt: 26 Sayı: 1-4, 42 - 52, 01.06.1986

Öz

Chickens have the ability to maintain a rather uniform temperature of their internal organs since they are warm -blooded (homeothermic) animals. However the mechanism is efficient only when the ambient temperature is within certain limits. The heat produced by the body has to be balanced by the heat iost from the body to maintain a constant body temperature. Heat is lost from the body by radiation, conduction, vaporization of water, faecal excretion and production of eggs. The factors affecting normal body temarature are sex, breed, environmental temperature, photoperiod, activity and reproductive status

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA47UP84SN
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Emin Arıtürk Bu kişi benim

Ahmet Ergün Bu kişi benim

Sakin Yalçın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1986
Yayımlandığı Sayı Yıl 1986 Cilt: 26 Sayı: 1-4

Kaynak Göster

APA Arıtürk, E., Ergün, A., & Yalçın, S. (1986). The Relationship Between Poultry and Environmental Temperature. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, 26(1-4), 42-52.
AMA Arıtürk E, Ergün A, Yalçın S. The Relationship Between Poultry and Environmental Temperature. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. Haziran 1986;26(1-4):42-52.
Chicago Arıtürk, Emin, Ahmet Ergün, ve Sakin Yalçın. “The Relationship Between Poultry and Environmental Temperature”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 26, sy. 1-4 (Haziran 1986): 42-52.
EndNote Arıtürk E, Ergün A, Yalçın S (01 Haziran 1986) The Relationship Between Poultry and Environmental Temperature. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 26 1-4 42–52.
IEEE E. Arıtürk, A. Ergün, ve S. Yalçın, “The Relationship Between Poultry and Environmental Temperature”, Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 26, sy. 1-4, ss. 42–52, 1986.
ISNAD Arıtürk, Emin vd. “The Relationship Between Poultry and Environmental Temperature”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 26/1-4 (Haziran 1986), 42-52.
JAMA Arıtürk E, Ergün A, Yalçın S. The Relationship Between Poultry and Environmental Temperature. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1986;26:42–52.
MLA Arıtürk, Emin vd. “The Relationship Between Poultry and Environmental Temperature”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 26, sy. 1-4, 1986, ss. 42-52.
Vancouver Arıtürk E, Ergün A, Yalçın S. The Relationship Between Poultry and Environmental Temperature. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1986;26(1-4):42-5.