Çeviri
BibTex RIS Kaynak Göster

Sosyalizmin Akılsızlığına Dair En İyi Kitaplar

Yıl 2020, Cilt: 25 Sayı: 98, 165 - 183, 26.06.2020

Öz

Profesör Heilbroner’in sosyalizmin ölümünü ilanı büyük ölçüde abartılıydı. Sosyalizm, belki de yeryüzündeki diğer her politik ideolojiden çok daha fazla kez, kendi küllerinden yeniden doğdu. Günümüzde, Sovyet lider Mihail Gorbaçov planlı bir ekonomi idealini toprağa gömmeye yardım eden reformları uygulamaya koyduktan 30 yıldan fazla bir süre sonra, sosyalist doktrinler bir kez daha rağbet kazanıyor, özellikle de genç insanlar arasında. Sosyalizm hakkında çok şey yazıldı, fakat çok az da okundu (bir başka ifadeyle, çok az ciddi eser yazıldı). Independent Enstitüsü Kıdemli Araştırmacısı Dr. Williamson M. Evers tarafından derlenen, bu tavsiye edilen kitaplar açıklamalı listesi, sosyalizme dair şimdiye kadar yazılan en vukuf sahibi eleştirilerin bir kısmını öne çıkarmak suretiyle, bu açığı kapatmaya çalışır. Bu kitapların
dört–beş tanesini bile dikkatle okuyan birisinin sosyalizm hakkında, sosyalistlerin kahir ekseriyetinin sahip olduğundan çok daha güçlü bir kavrayış kazanacağını dile getirmek abartı değildir. Dr. Evers bu derleme hakkında “Karşımızda duran sosyalizm hakkında okunabileceklerin en iyi listesi budur” demektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Siyaset Bilimi
Bölüm Çeviri
Yazarlar

Williamson M. Evers Bu kişi benim

Çevirmenler

Ünsal Çetin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 26 Haziran 2020
Gönderilme Tarihi 25 Nisan 2020
Yayımlandığı Sayı Yıl 2020 Cilt: 25 Sayı: 98

Kaynak Göster

APA Evers, W. M. (2020). Sosyalizmin Akılsızlığına Dair En İyi Kitaplar (Ü. Çetin, çev.). Liberal Düşünce Dergisi, 25(98), 165-183.