BibTex RIS Kaynak Göster

KÜRESEL REKABETTE KURUMLARIN VAR OLMA ARAYIŞLARI: ORDU YARDIMLAŞMA KURUMU ÖRNEĞİ

Yıl 2008, Cilt: 10 Sayı: 19, 69 - 79, 01.05.2008

Öz

Günümüzün rekabete açık sermaye ve para piyasalarında yaşanan ani ve köklü değişimler, özellikle Türkiye gibi spekülatif değişimlere açık ülkelerdeki kurumların, mali bilgilerine hızla, toplu olarak ulaşabilme, hedeflerindeki değişikliklerini süratle yapabilip sonuçlarını görerek tedbirlerini alabilme kabiliyetlerinin gelişmiş olmasını gerektirmektedir. Bu nedenle stratejik ve operasyonel karar verme süreçlerine direkt etkisi olan finansal süreçlerin kontrolü ve entegrasyonunun sağlanması gerekmektedir. Sözü edilen kontrol ve entegrasyonunun sağlanması ancak uygulanan bütçelemenin kurum stratejisi ile eşzamanlı gelişimi ile mümkün olmaktadır. Ulusal ve uluslar arası düzeyde faaliyet gösteren 31 iştiraki ve yatırımıyla 2006 yılında 227. 296 ortağa ulaşan ve yatırımlarıyla geniş bir organizasyona sahip olan Ordu Yardımlaşma Kurumu OYAK , ek bir sosyal güvenlik kuruluşu olarak, modern sosyal güvenlik anlayışıyla, üyelerini hem çalışma hayatlarında hem de emeklilik dönemlerinde, aktuaryel dengelerin olanakları ölçüsünde desteklemektedir. OYAK bu önemli görevi yerine getirebilmek için tüm dünyada rekabet edebilen kurumların kullandığı stratejik bütçeleme uygulamalarını bünyesinde kullanmaktadır. Bu makale ile uluslar arası alanda stratejik bütçeleme yapan Türkiye’deki ilk kurumlardan biri olan OYAK’ın incelenmesi amaçlanmıştır

THE ARMY SUPPORT GROUP OYAK SAMPLE ABOUT THE FIRMS CORPOREITY SEARCHING ON THE GLOBAL COMPETITION

Yıl 2008, Cilt: 10 Sayı: 19, 69 - 79, 01.05.2008

Öz

Sudden and radical changes in present competing capital and money market require the firms, especially based in countries that are open to sudden speculative changes like Turkey, to possess developed abilities like; accessing financial information quickly as a whole, making target changes quickly and seeing the outcome of changes for to take measures. For this reason, financial processes that have a direct effect on strategic and operational decision processes need to be controlled and integrated. Mentioned control and integration can only be attained if applied budgeting progress is synchronous to firm’s strategy. Ordu Yardımlaşma Kurumu OYAK , having two hundred twenty seven thousand two hundred ninty six member, thirty one national and international participation and investment, supports the members in work life and retirement as an additional social security foundation with a modern social security comprehension as far as the actuarial balance permits. OYAK utilize the same budgeting practices of competing firms all over the world for to accomplish this important mission. In this work, it is aimed to examine OYAK, the one of the first foundation with strategic budgeting on international domain in Turkey

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

İkmal Binbaşı İlhan Atik

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2008
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Cilt: 10 Sayı: 19

Kaynak Göster

APA Atik, İ. B. İ. (2008). KÜRESEL REKABETTE KURUMLARIN VAR OLMA ARAYIŞLARI: ORDU YARDIMLAŞMA KURUMU ÖRNEĞİ. Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 10(19), 69-79.
AMA Atik İBİ. KÜRESEL REKABETTE KURUMLARIN VAR OLMA ARAYIŞLARI: ORDU YARDIMLAŞMA KURUMU ÖRNEĞİ. Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. Mayıs 2008;10(19):69-79.
Chicago Atik, İkmal Binbaşı İlhan. “KÜRESEL REKABETTE KURUMLARIN VAR OLMA ARAYIŞLARI: ORDU YARDIMLAŞMA KURUMU ÖRNEĞİ”. Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 10, sy. 19 (Mayıs 2008): 69-79.
EndNote Atik İBİ (01 Mayıs 2008) KÜRESEL REKABETTE KURUMLARIN VAR OLMA ARAYIŞLARI: ORDU YARDIMLAŞMA KURUMU ÖRNEĞİ. Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 10 19 69–79.
IEEE İ. B. İ. Atik, “KÜRESEL REKABETTE KURUMLARIN VAR OLMA ARAYIŞLARI: ORDU YARDIMLAŞMA KURUMU ÖRNEĞİ”, Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, c. 10, sy. 19, ss. 69–79, 2008.
ISNAD Atik, İkmal Binbaşı İlhan. “KÜRESEL REKABETTE KURUMLARIN VAR OLMA ARAYIŞLARI: ORDU YARDIMLAŞMA KURUMU ÖRNEĞİ”. Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 10/19 (Mayıs 2008), 69-79.
JAMA Atik İBİ. KÜRESEL REKABETTE KURUMLARIN VAR OLMA ARAYIŞLARI: ORDU YARDIMLAŞMA KURUMU ÖRNEĞİ. Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2008;10:69–79.
MLA Atik, İkmal Binbaşı İlhan. “KÜRESEL REKABETTE KURUMLARIN VAR OLMA ARAYIŞLARI: ORDU YARDIMLAŞMA KURUMU ÖRNEĞİ”. Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, c. 10, sy. 19, 2008, ss. 69-79.
Vancouver Atik İBİ. KÜRESEL REKABETTE KURUMLARIN VAR OLMA ARAYIŞLARI: ORDU YARDIMLAŞMA KURUMU ÖRNEĞİ. Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2008;10(19):69-7.