Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Christopher Dawson ve Batı'nın Oluşumu: Hıristiyanlık Üzerinden Bir Okuma

Yıl 2022, Sayı: 18, 62 - 79, 30.12.2022

Öz

Dinin medeniyetlerin yükselişi ve düşüşünde çok önemli bir faktör olduğunu savunan ve Avrupa Birliği ideolojisine bağlı bir din ve kültür tarihçisi olan Christopher Dawson, Hıristiyanlığın Batı’nın oluşumunda oynadığı büyük rolü gözler önüne sermek için Batı’nın Oluşumu (The Making of Europe) isimli eserini kaleme almıştır. Bu eserinde Batı’yı oluşturan unsurların geliştiği dönemi ele alarak Avrupa kültürünün oluşmasında Yunan ve Roma kültürlerinin etkisini, İslam’ın etkisini ve Barbar istilalarının etkisini ele almıştır. Avrupa'nın oluşumunda ve birliğinde bu etkilerin ötesinde özellikle Hıristiyanlığın -yani Katolik Kilisesi'nin- etkisine dikkat çeken Dawson, dağılmaya başlayan bu Avrupa birliğinin ancak Batı kültürünü ve Avrupa’yı oluşturan manevi değerlere dönmekle bir arada tutulabileceğini savunmuştur.

Christopher Dawson and The Making of Europe: An Approach Through Christianity

Yıl 2022, Sayı: 18, 62 - 79, 30.12.2022

Öz

Christopher Dawson, a historian of religion and culture, who argues that religion is a very important factor in the rise and fall of civilizations and is committed to the ideology of the European Union, wrote his book The Making of Europe to reveal the great role Christianity played in the formation of the West. In this work, he discussed the influence of Greek and Roman cultures in the formation of European culture, the influence of Islam and the influence of Barbarian invasions while dealing with the period when the elements forming the West developed. Dawson, who drew attention to the influence of Christianity -that is, the Catholic Church- in the formation and unity of Europe, argued that this European union which started to disintegrate could only be kept together by returning to the Western culture and the moral values that formed Europe

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Yayında Olan Makaleler
Yazarlar

Aybike Çağlar 0000-0001-8951-6115

Yayımlanma Tarihi 30 Aralık 2022
Gönderilme Tarihi 17 Aralık 2022
Yayımlandığı Sayı Yıl 2022 Sayı: 18

Kaynak Göster

APA Çağlar, A. (2022). Christopher Dawson ve Batı’nın Oluşumu: Hıristiyanlık Üzerinden Bir Okuma. Marmara Sosyal Araştırmalar Dergisi(18), 62-79.