Derleme
BibTex RIS Kaynak Göster

Honey in the ancient world

Yıl 2021, Cilt: 15 Sayı: 1, 62 - 74, 30.04.2021

Öz

Kaynakça

  • Referans1: Platon, Philebus, Vol. IX, 47e, Çev. Harold N. Fowler, Cambridge, MA, Harvard University Press, London, 1925. Referans2: Ovidius, Dönüşümler, Çev. İ. Z. Eyüpoğlu, Payel Yayınevi, İstanbul, 1994. Referans3:Aristophanes, Plutus, Çev. Eugene O’Neill, New York, 1938.

Eskiçağ’da Bal

Yıl 2021, Cilt: 15 Sayı: 1, 62 - 74, 30.04.2021

Öz

Antik çağ’da arı ve bal oldukça önemli bir yere sahiptir. Eski çağlarda yaşayan insanların doğayı keşfi ile bal, beslenme kültüründe, sağlık alanında ve zaman zaman da hukuk ve ticarette kendine önemli bir yer bulmuştur. Antik çağ mutfağında bal, şekerin bilinmemesinden dolayı tatlandırıcı bir gıda maddesi olarak sıklıkla tercih edilmiştir. Tıpkı günümüzde olduğu gibi antik çağ mutfağında da sağlık sorunları hem kolay ulaşılmasından hem de içeriğindeki etken maddelerinden dolayı sıklıkla kullanılmıştır. Kutsal kitaplarda dahi kendine yer bulan arı ve bal her dönem her kültürde önemini korumuştur. Balın, Mutfaktan sağlığa, evlilik sözleşmelerinden fethedilen topraklarda haraç olarak kullanımına kadar oldukça geniş ve özel bir bulunmaktadır. Bilinçli bir şekilde bal üretiminin yapılmasında arı kovanlarının üretiminde dönemsel farklılıklar olsa da, yerel malzemeler kovan çeşitlerinde belirleyici etken olmuştur.

Kaynakça

  • Referans1: Platon, Philebus, Vol. IX, 47e, Çev. Harold N. Fowler, Cambridge, MA, Harvard University Press, London, 1925. Referans2: Ovidius, Dönüşümler, Çev. İ. Z. Eyüpoğlu, Payel Yayınevi, İstanbul, 1994. Referans3:Aristophanes, Plutus, Çev. Eugene O’Neill, New York, 1938.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Derleme Makale
Yazarlar

Beste Şenoğlu Fenerci 0000-0003-2648-5301

Yayımlanma Tarihi 30 Nisan 2021
Gönderilme Tarihi 10 Mart 2021
Yayımlandığı Sayı Yıl 2021 Cilt: 15 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Şenoğlu Fenerci, B. (2021). Eskiçağ’da Bal. MASROP E-Dergi, 15(1), 62-74.
AMA Şenoğlu Fenerci B. Eskiçağ’da Bal. MASROP E-Dergi. Nisan 2021;15(1):62-74.
Chicago Şenoğlu Fenerci, Beste. “Eskiçağ’da Bal”. MASROP E-Dergi 15, sy. 1 (Nisan 2021): 62-74.
EndNote Şenoğlu Fenerci B (01 Nisan 2021) Eskiçağ’da Bal. MASROP E-Dergi 15 1 62–74.
IEEE B. Şenoğlu Fenerci, “Eskiçağ’da Bal”, MASROP E-Dergi, c. 15, sy. 1, ss. 62–74, 2021.
ISNAD Şenoğlu Fenerci, Beste. “Eskiçağ’da Bal”. MASROP E-Dergi 15/1 (Nisan 2021), 62-74.
JAMA Şenoğlu Fenerci B. Eskiçağ’da Bal. MASROP E-Dergi. 2021;15:62–74.
MLA Şenoğlu Fenerci, Beste. “Eskiçağ’da Bal”. MASROP E-Dergi, c. 15, sy. 1, 2021, ss. 62-74.
Vancouver Şenoğlu Fenerci B. Eskiçağ’da Bal. MASROP E-Dergi. 2021;15(1):62-74.