Araştırma Makalesi

Bir Augustus Mirası: Konsolidasyon Döneminde Tiberius’un İmparator Kültüne Yaklaşımı ve Kendisi için Uygulamalar

Cilt: 3 Sayı: 19 1 Mayıs 2019
PDF İndir

Bir Augustus Mirası: Konsolidasyon Döneminde Tiberius’un İmparator Kültüne Yaklaşımı ve Kendisi için Uygulamalar

Öz

Makalede Augustus’tan sonra Roma tahtına çıkmış olan imparator Tiberius’un imparator kültüne karşı olan yaklaşımı ve kendisi için kurulan bazı kültler ve tanrısal onurlandırmalar ele alınmaktadır. Makalenin asıl ilgilendiği nokta, Tiberius’un Augustus’un imparator kültü konusundaki mirasına sahip çıkmasıdır.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Antik Kaynaklar: Dio (= Cassius Dio, Rhomaika) Kullanılan Metin ve Çeviri: Roman History. With an English Translation by E. Carry I-IX. London 1914-1927 (The Loeb Classical Library).
  2. Ios. ant. Iud. (= Flavius Iosephus Historicus, Antiquitates Iudaicae) Kullanılan Metin ve Çeviri: The Jewish Antiquities. With an English translation by H. St. J. Thackeray IV-IX. London, New York 1930-1939 (The Loeb Classical Library).
  3. Philostr. v. Apoll (=Philostratus, Vita Apolloni). Kullanılan Metin ve Çeviri: The Life of Apollonius of Tyana I-II, ed. C. P. Jones, 2005.
  4. Suet. (= Suetonius, De Vita Duodecim Caesarum) Kullanılan Metin ve Çeviri: The Lives of the Caesars. Edited and translated by J. C. Rolfe I-II. Cambridge, Mass.-London 2001 (The Loeb Classical Library). Gaius Seuetonius Tranquillus. On iki Caesar’ın Yaşamı, Latinceden Çevirenler: F. Telatar – G. Özaktürk, Ankara, 2008.
  5. Tac. ann. (= Tacitus, Annales) Kullanılan Metin ve Çeviri: The Annals. With an English Translation by J. Jackson. Cambridge, Mass.-London 1969 (The Loeb Classical Library).
  6. Vell. (= Velleius Paterculus, Historia Romana) Kullanılan Metin ve Çeviriler: Roman History. With an English translation by F. Shipley. London 1924 (The Loeb Classical Library).
  7. Modern Kaynaklar ve Kısaltma Listesi: AE L’Année Épigraphique.AE L’Année Épigraphique.AE L’Année Épigraphique.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yayımlanma Tarihi

1 Mayıs 2019

Gönderilme Tarihi

25 Mart 2019

Kabul Tarihi

8 Nisan 2019

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2019 Cilt: 3 Sayı: 19

Kaynak Göster

APA
Baz, F. (2019). Bir Augustus Mirası: Konsolidasyon Döneminde Tiberius’un İmparator Kültüne Yaklaşımı ve Kendisi için Uygulamalar. MSGSÜ Sosyal Bilimler, 3(19), 170-186. https://izlik.org/JA87HT96TY
AMA
1.Baz F. Bir Augustus Mirası: Konsolidasyon Döneminde Tiberius’un İmparator Kültüne Yaklaşımı ve Kendisi için Uygulamalar. MSGSÜ Sosyal Bilimler. 2019;3(19):170-186. https://izlik.org/JA87HT96TY
Chicago
Baz, Ferit. 2019. “Bir Augustus Mirası: Konsolidasyon Döneminde Tiberius’un İmparator Kültüne Yaklaşımı ve Kendisi için Uygulamalar”. MSGSÜ Sosyal Bilimler 3 (19): 170-86. https://izlik.org/JA87HT96TY.
EndNote
Baz F (01 Mayıs 2019) Bir Augustus Mirası: Konsolidasyon Döneminde Tiberius’un İmparator Kültüne Yaklaşımı ve Kendisi için Uygulamalar. MSGSÜ Sosyal Bilimler 3 19 170–186.
IEEE
[1]F. Baz, “Bir Augustus Mirası: Konsolidasyon Döneminde Tiberius’un İmparator Kültüne Yaklaşımı ve Kendisi için Uygulamalar”, MSGSÜ Sosyal Bilimler, c. 3, sy 19, ss. 170–186, May. 2019, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA87HT96TY
ISNAD
Baz, Ferit. “Bir Augustus Mirası: Konsolidasyon Döneminde Tiberius’un İmparator Kültüne Yaklaşımı ve Kendisi için Uygulamalar”. MSGSÜ Sosyal Bilimler 3/19 (01 Mayıs 2019): 170-186. https://izlik.org/JA87HT96TY.
JAMA
1.Baz F. Bir Augustus Mirası: Konsolidasyon Döneminde Tiberius’un İmparator Kültüne Yaklaşımı ve Kendisi için Uygulamalar. MSGSÜ Sosyal Bilimler. 2019;3:170–186.
MLA
Baz, Ferit. “Bir Augustus Mirası: Konsolidasyon Döneminde Tiberius’un İmparator Kültüne Yaklaşımı ve Kendisi için Uygulamalar”. MSGSÜ Sosyal Bilimler, c. 3, sy 19, Mayıs 2019, ss. 170-86, https://izlik.org/JA87HT96TY.
Vancouver
1.Ferit Baz. Bir Augustus Mirası: Konsolidasyon Döneminde Tiberius’un İmparator Kültüne Yaklaşımı ve Kendisi için Uygulamalar. MSGSÜ Sosyal Bilimler [Internet]. 01 Mayıs 2019;3(19):170-86. Erişim adresi: https://izlik.org/JA87HT96TY