Mineral endüstrisi, boya, ilaç, kağıt gibi çeşitli sektörlerin çok ince tozlara olan taleplerindeki
artış, yaş yöntemle çok ince öğütmenin giderek artan bir şekilde uygulanmasını zorunlu
kılmaktadır. Çok ince öğütmede kullanılan değirmenler ise genellikle karıştırmalı bilyalı
değirmenlerdir. Karıştırmalı bilyalı değirmenler çok ince ve mikron altı tane boyutu elde
edilmesinde diğer değirmenlere göre en uygun olanıdır. Bu değirmenler ile yapılan çok ince
öğütme işleminde enerji tüketimi oldukça yüksek olmakta ve değirmenin optimum işletme
parametrelerinin belirlenerek enerji tüketiminin optimize edilmesi gerekmektedir. Öte yandan,
malzemelerin yaş öğütülmesinde pülp reolojisinin etkinliği bilinmektedir. Bu yüzden, pülp reolojisinin
öğütmeye etkisi özellikle önem kazanmaktadır.
Bu derlemede; karıştırmalı bilyalı değirmenle gerçekleştirilen çok ince yaş öğütmede, proses
parametreleri ve pülp reolojisi sunulmaktadır.
With an increasing demand for super fine powders for industries, wet ultra fine grinding has
been increasingly used in various fields, such as minerals, ceramic materials, pigments, pharmaceutics
and paper-making. Most of the mills used in ultra fine grinding are stirred ball
mills. Stirred ball mills are better suited than other mills for the production of ultra fine and
submicron-size particles. Ultra fine and submicron grinding by means of stirred ball mill is a
highly energy-intensive process, and it is necessary to optimize energy usage by determining
the optimum operational parameters for the mill. On the other hand, it has been known that
slurry rheology affects the wet milling of materials. Therefore, the effect of slurry rheology to
the milling becomes of particular importance.
The aim of this review is to present some of the previous work with respect to the process parameters
and slurry rheology in ultra fine wet grinding with stirred ball milling
Sub micron wet grinding Stirred ball mill Process parameters Slurry rheology
Diğer ID | JA85RC75SR |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Temmuz 2015 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2015 Sayı: 8 |
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Authors transfer copyright to the publisher for the accepted submissions.