Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

MALATYA HACI BABA SİNAN ET LOKANTASI: DÖRDÜNCÜ KUŞAK AİLE ŞİRKETİ VE BAŞARI HİKAYESİ

Yıl 2022, Sayı: 23, 103 - 114, 26.07.2022

Öz

Köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Anadolu’nun güzide illerinden olan Malatya aynı zamanda gastronomik açıdan da zengin bir yemek kültürüne sahip bulunmaktadır. Bu çalışmada, Türkiye’nin yüz tarihi lokantası sıralamasında yer alan Malatya’da dördüncü kuşak aile şirketi olarak faaliyetlerine aktif olarak devam eden Hacı Baba Sinan Et Lokantasının başarı hikayesi aktarılmaya çalışılmıştır. Çalışma, işletme yetkilileri ile yapılan mülakat ve yazılı, görsel medyada yer alan haberler, dokümanlar çerçevesinde şekillenmiştir.
Aile şirketinin başarılı hayat hikayesinin altında yatan sırları şöyle sıralayabiliriz; cesaret, özgüven, karşılıklı sevgi ve saygı, işini sevmek, yeniliklere açık olma ve kendini sürekli geliştirme, aile üyeleriyle, çalışma arkadaşlarıyla, rakip işletmelerle, kamuoyu ile samimi, sıcak ilişkilerde ve iletişimde olmak, aza kanaat etmekle birlikte kontrollü büyümek ve açılmak, kaliteden ve müşteri memnuniyetinden kesinlikle ödün vermemek.

Destekleyen Kurum

YOK

Proje Numarası

YOK

Teşekkür

,14-16 Ekim 2021 tarihleri arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Muhasebe ve Finans Tarihi Kongresi

Kaynakça

  • Arıcıoğlu, M.A., Gökce, Ş. ve Çelebi, M.E. (2017). Aile İşletmelerinin Sorunları ve Çözümlerine Akademik Yaklaşım: Lisansüstü Tezler Bağlamında Bir İnceleme, Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi, 7(1), 59-72.
  • Erkara, O. (2010). Türkiye’nin 100 Tarihi Lokantası. İstanbul: Cinius Yayınları.
  • Kılıç, H.İ. ve Başaranlar, B. (2013). Malatya Mutfak ve Yemek Kültürü. Malatya: Malatya Valiliği Yayınları.
  • Kurt, M. (2016). İşletmecilik Tarihi: Özel Sayıya Giriş, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi, 45, 2-8.
  • Lambrecht, J. (2005). Multigenerational Transition in Family Businesses: A New Explanatory Model, Family Business Review, 18(4), 267-282.
  • Şengün, E.İ. ve Özdemir, L. (2015). Aile Şirketlerinde Duygusal ve Rasyonel Dinamikler: Aile ve İş ilişkilerinin Ayrı Tutulmasına Yönelik Bir Araştırma, Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 5(8), 58-66.
  • www.sosb.org.tr/haber/134/ulkemizdeki-aile-sirketlerine-genel-bakis-ve-oneriler.aspx (Erişim Tarihi: 14.09.2021).
  • Yılmaz. M. (2019). Malatya Lokanta Kültürü ve Hacı Baba Et Lokantası. Konya: Nüve Kültür Merkezi Yayınları.
Toplam 8 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular İşletme
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Nevzat Tetik 0000-0002-3152-8217

Proje Numarası YOK
Yayımlanma Tarihi 26 Temmuz 2022
Yayımlandığı Sayı Yıl 2022 Sayı: 23

Kaynak Göster

APA Tetik, N. (2022). MALATYA HACI BABA SİNAN ET LOKANTASI: DÖRDÜNCÜ KUŞAK AİLE ŞİRKETİ VE BAŞARI HİKAYESİ. Accounting and Financial History Research Journal(23), 103-114.