BibTex RIS Kaynak Göster

Küreselleşme, Kültürel Yayılmacılık ve Ulusal Sinemalar

Yıl 2004, Sayı: 12, 64 - 71, 01.12.2004
https://izlik.org/JA94TT82FN

Öz

Küreselleşme, kavram ve içerik olarak günümüzde en çok tartışılan, kullanılan ve belki de en çok çarpıtılan olgulardan biridir. Bu çalışmada küreselleşme olgusunun genel bir tanımı ve değerlendirilmesi ile birlikte, küreselleşme ile koşut olarak kültür yayılmacılığının ulusal sinemalara etkileri tartışılacaktır. Kuşkusuz, ulusal sinema kavramı ulusal kimlik ve tutumlarla birlikte düşünülmelidir. Kültürel kimlikler, ulusallık ve küreselleşme birbirleriyle iç içedir. Bu bağlamda; ulusal sinemaların var oluş ve biçimlenişlerinde küreselleşme ve kültürel yayılmacılık önemli oranda etkilidir.

Globalization, Cultural Expansion and National Cinemas

Yıl 2004, Sayı: 12, 64 - 71, 01.12.2004
https://izlik.org/JA94TT82FN

Öz

Today globalization is one of the most controversial, misunderstood and discussed is issues (topic) as concept and content. In addition to general definationand evaluation of the term “globalization” the effect of cultural expansion on national cinemas will be discussed in parallel with globalization. No doubt, the concept of national cinema should be considered with national identity and attitudes. Cultural identities, nationality and globalization are all integrated terms. In this concept, globalization and cultural expansion play acrucial role in the existence and formation of national cinemas.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA53FA38MD
Yazarlar

SERDAR Karakaya Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2004
IZ https://izlik.org/JA94TT82FN
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Sayı: 12

Kaynak Göster

APA Karakaya, S. (2004). Küreselleşme, Kültürel Yayılmacılık ve Ulusal Sinemalar. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 12, 64-71. https://izlik.org/JA94TT82FN
AMA 1.Karakaya S. Küreselleşme, Kültürel Yayılmacılık ve Ulusal Sinemalar. İLKE. 2004;(12):64-71. https://izlik.org/JA94TT82FN
Chicago Karakaya, SERDAR. 2004. “Küreselleşme, Kültürel Yayılmacılık ve Ulusal Sinemalar”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy 12: 64-71. https://izlik.org/JA94TT82FN.
EndNote Karakaya S (01 Aralık 2004) Küreselleşme, Kültürel Yayılmacılık ve Ulusal Sinemalar. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 12 64–71.
IEEE [1]S. Karakaya, “Küreselleşme, Kültürel Yayılmacılık ve Ulusal Sinemalar”, İLKE, sy 12, ss. 64–71, Ara. 2004, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA94TT82FN
ISNAD Karakaya, SERDAR. “Küreselleşme, Kültürel Yayılmacılık ve Ulusal Sinemalar”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. 12 (01 Aralık 2004): 64-71. https://izlik.org/JA94TT82FN.
JAMA 1.Karakaya S. Küreselleşme, Kültürel Yayılmacılık ve Ulusal Sinemalar. İLKE. 2004;:64–71.
MLA Karakaya, SERDAR. “Küreselleşme, Kültürel Yayılmacılık ve Ulusal Sinemalar”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy 12, Aralık 2004, ss. 64-71, https://izlik.org/JA94TT82FN.
Vancouver 1.SERDAR Karakaya. Küreselleşme, Kültürel Yayılmacılık ve Ulusal Sinemalar. İLKE [Internet]. 01 Aralık 2004;(12):64-71. Erişim adresi: https://izlik.org/JA94TT82FN