BibTex RIS Kaynak Göster

Cumhuriyet Döneminde Muğla’da İpekböcekçiliği ve İpekli Dokumacılık

Yıl 2002, Sayı: 8, 0 - 0, 01.12.2002

Öz

İpekböcekçiliği ve ipekli dokumacılık Muğla ve yöresinde geçmişten günümüze yansıyan geleneksel bir sanattır. Muğla’nın coğrafi, sosyal, ekonomik yapısı ipekböcekçiliğini kişisel ihtiyaçlara bağlı bir uğraş haline getirmiştir. Bu çalışmada Muğla’da ipekböcekçiliği ve ipekli dokumacılığın Osmanlı devrinden Cumhuriyet’ in ilk yıllarına yansıyan görüntüsü ile 1950’lerden sonra başlayan sosyal, ekonomik değişme ve gelişmelerle nasıl etkilendiği açıklanmaktadır.

Yıl 2002, Sayı: 8, 0 - 0, 01.12.2002

Öz

The raising of silking and silken textile industry is a traditional art, reflecting itself from past to present. The raising of silking became an occupation, dependent on the provision of personal neccessities due to the geogrophical position and the socio-economic structure of Muğla. In this study, not only the reflection of the view of the raising of silking and silken textile industry in Muğla are examined from the time of Ottoman Empire to the first years of the Republic but also how they are affected as a result of the socio-economic changes and devolopments after the years in 1950’s.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA53GK25TT
Bölüm Makaleler
Yazarlar

MELEK Çolak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Sayı: 8

Kaynak Göster

APA Çolak, M. (2002). Cumhuriyet Döneminde Muğla’da İpekböcekçiliği ve İpekli Dokumacılık. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(8).
AMA Çolak M. Cumhuriyet Döneminde Muğla’da İpekböcekçiliği ve İpekli Dokumacılık. İLKE. Aralık 2002;(8).
Chicago Çolak, MELEK. “Cumhuriyet Döneminde Muğla’da İpekböcekçiliği Ve İpekli Dokumacılık”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. 8 (Aralık 2002).
EndNote Çolak M (01 Aralık 2002) Cumhuriyet Döneminde Muğla’da İpekböcekçiliği ve İpekli Dokumacılık. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 8
IEEE M. Çolak, “Cumhuriyet Döneminde Muğla’da İpekböcekçiliği ve İpekli Dokumacılık”, İLKE, sy. 8, Aralık 2002.
ISNAD Çolak, MELEK. “Cumhuriyet Döneminde Muğla’da İpekböcekçiliği Ve İpekli Dokumacılık”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 8 (Aralık 2002).
JAMA Çolak M. Cumhuriyet Döneminde Muğla’da İpekböcekçiliği ve İpekli Dokumacılık. İLKE. 2002.
MLA Çolak, MELEK. “Cumhuriyet Döneminde Muğla’da İpekböcekçiliği Ve İpekli Dokumacılık”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. 8, 2002.
Vancouver Çolak M. Cumhuriyet Döneminde Muğla’da İpekböcekçiliği ve İpekli Dokumacılık. İLKE. 2002(8).