BibTex RIS Kaynak Göster

NLP’nin Yabancı Dil Dersinde Uygulama Olanakları Üzerine Bir İnceleme

Yıl 2006, Sayı: 16, - , 01.12.2006

Öz

Bu çalışma, NLP’yi bilimsel açıdan incelemeyi ve kullanım alanlarını dilbilime ve dil öğretimine genişletmeyi amaçlamaktadır. NLP’nin dilbiliminin, sinir dilbilimi, ruh dilbilimi ya da uygulamalı dilbilim gibi diğer alanlarla yoğun ilişkisi, yabancı dil dersi ve didaktik araştırma alanlarını da irdelemeyi yakın kılar. Bu incelemede, öncelikle NLP tanımlanarak genel hatlarıyla tanıtılacaktır. Ardından temel çıkış noktaları ve yöntemleri yabancı dil öğrenmedeki kullanım olanaklarıyla kuramsal açıdan ele alınacaktır.

Studie Zu Den Anwendungsmöglichkeiten Des NLP Im Fremdsprachenunterricht

Yıl 2006, Sayı: 16, - , 01.12.2006

Öz

Dieser Artikel soll dazu beitragen, das NLP aus einer wissenschaftlichen Perspektive zu betrachten und seine Anwendungsmöglichkeiten auf die Sprachwissenschaft und Sprachpädagogik auszuweiten. Die reichhaltigen Relationen zu anderen Bereichen in der Sprachwissenschaft wie z.B. der Neurolinguistik, Psycholinguistik oder Pragmalinguistik legen den Forschungsbereich des Fremdsprachenunterrichts und der Didaktik nahe und bieten einen umfangreichen Untersuchungsraum. Hier soll in erster Linie das NLP definiert und kurz dargestellt werden, um anschließend seine Grundlagen und seine Methoden hinsichtlich des Erlernens von Fremdsprachen, theoretisch zu untersuchen.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA53BY73AB
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sedat İnce Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2006
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Sayı: 16

Kaynak Göster

APA İnce, S. (2006). NLP’nin Yabancı Dil Dersinde Uygulama Olanakları Üzerine Bir İnceleme. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(16).
AMA İnce S. NLP’nin Yabancı Dil Dersinde Uygulama Olanakları Üzerine Bir İnceleme. İLKE. Aralık 2006;(16).
Chicago İnce, Sedat. “NLP’nin Yabancı Dil Dersinde Uygulama Olanakları Üzerine Bir İnceleme”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. 16 (Aralık 2006).
EndNote İnce S (01 Aralık 2006) NLP’nin Yabancı Dil Dersinde Uygulama Olanakları Üzerine Bir İnceleme. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 16
IEEE S. İnce, “NLP’nin Yabancı Dil Dersinde Uygulama Olanakları Üzerine Bir İnceleme”, İLKE, sy. 16, Aralık 2006.
ISNAD İnce, Sedat. “NLP’nin Yabancı Dil Dersinde Uygulama Olanakları Üzerine Bir İnceleme”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 16 (Aralık 2006).
JAMA İnce S. NLP’nin Yabancı Dil Dersinde Uygulama Olanakları Üzerine Bir İnceleme. İLKE. 2006.
MLA İnce, Sedat. “NLP’nin Yabancı Dil Dersinde Uygulama Olanakları Üzerine Bir İnceleme”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. 16, 2006.
Vancouver İnce S. NLP’nin Yabancı Dil Dersinde Uygulama Olanakları Üzerine Bir İnceleme. İLKE. 2006(16).