BibTex RIS Kaynak Göster

Sosyolog ve Tıp Tarihçisi Uğurol Barlas: Uzakta Ama Hep Gaziantep’le Birlikte

Yıl 2013, Lokman Hekim Journal 2013; Supplement, 3 - 4, 01.09.2013

Öz

Gaziantepli Sosyolog Uğurol Barlas çeşitli konularda yayımlanmış pek çok kitabı ve makalesi bulunan bir araştırmacımızdır. Uğurol Barlas’ın çalışmaları özellikle Türk tıp tarihi ve Gaziantep kültür tarihi üzerine odaklanmıştır. Gaziantep’te 1938’de doğan Uğurol Barlas, ilk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te yapmış, aynı zamanda Akşam Gazetesi’nde de çalışarak İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe-Sosyoloji bölümünden1964 yılında mezun olmuştur. 1967 yılında girdiği Karabük’teki Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri Genel Müdürlüğünde uzman ve yönetici olarak çalışmış, öğretmenlik yapmış, yurdun çeşitli yörelerindeki araştırma ve köy kalkındırma projelerinde görev almıştır. 1993’de emekli olan Uğurol Barlas 1993–2003 yılları arasında ise Kabataş Lisesi’nde sözleşmeli öğretmen olarak çalışmıştır. Bugüne kadar 38 kitabı ile 90’ı aşkın araştırma ve derleme makalesi yayınlanmış olan Uğurol Barlas çeşitli ulusal ve uluslararası halk bilim ve Türk tıp tarihi kongrelerine, bölgesel sempozyum ve kültür şenliklerine bildirileri ile katılmıştır. Araştırma ve derleme çalışmalarını halen sürdürmekte olan ve Türk halk bilimine ve kültürüne katkıları nedeniyle iki kez plâketle ödüllendirilen Uğurol Barlas, İstanbul Üniversitesi Geleneksel İlaçlar Araştırma ve Uygulama Merkezi Danışma Kurulu ile Türk Tıp Tarihi Kurumu üyesidir. Bildirimizde, sosyolog ve tıp tarihçisi Uğurol Barlas’ın özellikle tıp tarihi ve Gaziantep kültür tarihine yaptığı önemli katkıları ortaya koymayı amaçladık

Sociologist and Medical Historian Ugurol Barlas; Away But Always Together With Gaziantep

Yıl 2013, Lokman Hekim Journal 2013; Supplement, 3 - 4, 01.09.2013

Öz

Sociologist Ugurol Barlas of Gaziantep is a researcher of ours who has several books and articles published on various topics. The studies of Ugurol Barlas have specially focused on the History of Turkish Medicine and the Cultural History of Gaziantep. Ugurol Barlas, who was born in 1938, in Gaziantep, has completed his primary, secondary and high school education in Gaziantep, and he was graduated from Istanbul University, Faculty of Arts and Philosophy-Sociology Department in 1964, and meantime he has worked at Aksam Newspaper. He has worked as an expert and manager at General Directorate of Turkish Iron and Steel Enterprises, located in Karabuk, where he has been initially employed in the year of 1967, and has worked as a teacher, and he has taken part in the projects of research and village development in various parts of the country. Ugurol Barlas, who has retired in 1993, has worked as contract teacher in Kabatas High School between the years of 1993 – 2003. Ugurol Barlas, whose 38 books and more than 90 articles and collected works have been published by this time, has participated in the various national and international folklore and the History of Turkish Medicine congresses, regional symposiums and cultural festivals, with his statements. Ugurol Barlas, who still continues his research and compilation works and who has been twice awarded the plaque due to his contributions to the Turkish Folklore Science and the Culture, is the member of Istanbul University - Research and Application Center for Traditional Medicine – Advisory Committee, and Institute of History of Turkish Medicine. In our paper, we aimed to show the significant contributions of Ugurol Barlas, who is a sociologist and medical historian, especially to the history of medicine and Gaziantep Cultural History

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Gülten Dinç

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Lokman Hekim Journal 2013; Supplement

Kaynak Göster

APA Dinç, G. (2013). Sosyolog ve Tıp Tarihçisi Uğurol Barlas: Uzakta Ama Hep Gaziantep’le Birlikte. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi3-4.
AMA Dinç G. Sosyolog ve Tıp Tarihçisi Uğurol Barlas: Uzakta Ama Hep Gaziantep’le Birlikte. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. Published online 01 Eylül 2013:3-4.
Chicago Dinç, Gülten. “Sosyolog Ve Tıp Tarihçisi Uğurol Barlas: Uzakta Ama Hep Gaziantep’le Birlikte”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi, Eylül (Eylül 2013), 3-4.
EndNote Dinç G (01 Eylül 2013) Sosyolog ve Tıp Tarihçisi Uğurol Barlas: Uzakta Ama Hep Gaziantep’le Birlikte. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi 3–4.
IEEE G. Dinç, “Sosyolog ve Tıp Tarihçisi Uğurol Barlas: Uzakta Ama Hep Gaziantep’le Birlikte”, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi, ss. 3–4, Eylül 2013.
ISNAD Dinç, Gülten. “Sosyolog Ve Tıp Tarihçisi Uğurol Barlas: Uzakta Ama Hep Gaziantep’le Birlikte”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. Eylül 2013. 3-4.
JAMA Dinç G. Sosyolog ve Tıp Tarihçisi Uğurol Barlas: Uzakta Ama Hep Gaziantep’le Birlikte. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. 2013;:3–4.
MLA Dinç, Gülten. “Sosyolog Ve Tıp Tarihçisi Uğurol Barlas: Uzakta Ama Hep Gaziantep’le Birlikte”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi, 2013, ss. 3-4.
Vancouver Dinç G. Sosyolog ve Tıp Tarihçisi Uğurol Barlas: Uzakta Ama Hep Gaziantep’le Birlikte. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. 2013:3-4.
Creative Commons Lisansı
                                                                            Bu Dergi Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License ile lisanslanmıştır.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin süreli bilimsel yayınıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.  Makalelerin sorumlulukları yazarlara aittir 

Kapak 

Ayşegül Tuğuz

İlter Uzel’inDioskorides ve Öğrencisi adlı eserinden 

Adres

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik  Anabilim Dalı Çiftlikköy Kampüsü

Yenişehir/ Mersin