BibTex RIS Kaynak Göster

Kayıtdışı Ekonominin Gerçek Verimliliğe ve KOBİ’lere Etkisi

Yıl 2012, Cilt: 5 Sayı: 2, 63 - , 01.08.2012

Öz

In the broadest sense of economic activity in the informal economy, the proceeds from the not taxation and therefore not be taken under record can be defined as the uncontrolled economic activities.Resources to produce optimal, which means evaluating the productivity, SMEs in terms of when, at the end of the process of production inputs and the outputs from this process is considered as the ratio.Informal economic activities is both efficient and inefficient SMEs has adverse effects. Informal economic activities as a performing businesses increase their productivity levels are encouraged to contact resourcess limited. This prevents the company from reaching the optimal efficiency, but also causes loss of productivity in the economy, the economy also makes it difficult to be recorded.

Kayıtdışı Ekonominin Gerçek Verimliliğe ve KOBİ’lere Etkisi

Yıl 2012, Cilt: 5 Sayı: 2, 63 - , 01.08.2012

Öz

Kayıtdışı ekonomi en genel anlamıyla gerçekleştirilen iktisadi faaliyetten elde edilen gelirin vergilendirilmemesi, kayıt altına alınmaması ve dolayısıyla da denetlenemeyen iktisadi faaliyetler olarak tanımlanabilir. Kaynakları en iyi biçimde değerlendirerek üretmek anlamına gelen verimlilik, KOBİ’ler açısından ele alındığında; üretim sürecindeki girdilerle bu sürecin sonunda elde edilen çıktıların oranı olarak kabul edilmektedir. Kayıtdışı ekonomik faaliyetlerin hem verimli hem de verimsiz KOBİ’lere olumsuz etkileri bulunmaktadır. İktisadi faaliyetlerini kayıtdışı olarak gerçekleştiren işletmeler verimliliklerini yükseltecek kaynaklara da sınırlı düzeyde ulaşabilmektedirler. Bu hem işletmenin optimal verimliliğe ulaşmasını engellemekte, hem de ekonomide verimlilik kaybına neden olurken, ekonominin de kayıt altına alınmasını zorlaştırmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Zübeyir Turan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 5 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Turan, Z. (2012). Kayıtdışı Ekonominin Gerçek Verimliliğe ve KOBİ’lere Etkisi. Niğde Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 5(2), 63.
AMA Turan Z. Kayıtdışı Ekonominin Gerçek Verimliliğe ve KOBİ’lere Etkisi. Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Ağustos 2012;5(2):63.
Chicago Turan, Zübeyir. “Kayıtdışı Ekonominin Gerçek Verimliliğe Ve KOBİ’lere Etkisi”. Niğde Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5, sy. 2 (Ağustos 2012): 63.
EndNote Turan Z (01 Ağustos 2012) Kayıtdışı Ekonominin Gerçek Verimliliğe ve KOBİ’lere Etkisi. Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5 2 63.
IEEE Z. Turan, “Kayıtdışı Ekonominin Gerçek Verimliliğe ve KOBİ’lere Etkisi”, Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 5, sy. 2, s. 63, 2012.
ISNAD Turan, Zübeyir. “Kayıtdışı Ekonominin Gerçek Verimliliğe Ve KOBİ’lere Etkisi”. Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5/2 (Ağustos 2012), 63.
JAMA Turan Z. Kayıtdışı Ekonominin Gerçek Verimliliğe ve KOBİ’lere Etkisi. Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2012;5:63.
MLA Turan, Zübeyir. “Kayıtdışı Ekonominin Gerçek Verimliliğe Ve KOBİ’lere Etkisi”. Niğde Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 5, sy. 2, 2012, s. 63.
Vancouver Turan Z. Kayıtdışı Ekonominin Gerçek Verimliliğe ve KOBİ’lere Etkisi. Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2012;5(2):63.