BibTex RIS Kaynak Göster

Altıngözlü Böcekler (Neuroptera: Chrysopidae), Genel Özellikleri ve Biyolojik Mücadelede Önemi

Yıl 2012, Cilt: 1 Sayı: 1, 0 - 0, 30.03.2012

Öz

Özet

Chrysopidae’ ler, Neuroptera takımının ikinci büyük familyası olmakla birlikte, ekonomik olarak da en önemli familyası durumundadır. Bu familyanın larvaları  ve bir kısım erginleri predatör olup, afit, koşnil, yaprak zararlısı, beyaz sinek, psillit, trips ve  diğer yumuşak vücutlu böcekleri avlayarak beslenirler. Bu nedenle bazı türleri çeşitli tarım alanlarında pestisitlerle mücadelede biyolojik mücadele ajanı olarak başarıyla kullanılmaktadırlar. Familya içerisindeki yeşil dantela kanatlılar, Kuzey Amerika ve Avrupa’da Chrysoperla carnea (Stephens) genusu ve Chrysopa genusuna ait bazı türler biyolojik mücadele proğramlarında yoğunluklu olarak kullanılmaktadır. Bu çalışmanın amacı Chrysopidae familyası hakkındaki bilgilerin derlenmesidir.

Anahtar Kelimeler: Chrysopidae, Chrysoperla carnea, Chrysopa  sp., Biyolojik Kontrol.

Yıl 2012, Cilt: 1 Sayı: 1, 0 - 0, 30.03.2012

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Biyoloji
Yazarlar

Sevil Toroglu

Hakan Bozdoğan

Cengiz Bahadıroğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Mart 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Toroglu, S., Bozdoğan, H., & Bahadıroğlu, C. (2012). Altıngözlü Böcekler (Neuroptera: Chrysopidae), Genel Özellikleri ve Biyolojik Mücadelede Önemi. Nevşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 1(1).
AMA Toroglu S, Bozdoğan H, Bahadıroğlu C. Altıngözlü Böcekler (Neuroptera: Chrysopidae), Genel Özellikleri ve Biyolojik Mücadelede Önemi. nufbed. Nisan 2012;1(1).
Chicago Toroglu, Sevil, Hakan Bozdoğan, ve Cengiz Bahadıroğlu. “Altıngözlü Böcekler (Neuroptera: Chrysopidae), Genel Özellikleri Ve Biyolojik Mücadelede Önemi”. Nevşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 1, sy. 1 (Nisan 2012).
EndNote Toroglu S, Bozdoğan H, Bahadıroğlu C (01 Nisan 2012) Altıngözlü Böcekler (Neuroptera: Chrysopidae), Genel Özellikleri ve Biyolojik Mücadelede Önemi. Nevşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 1 1
IEEE S. Toroglu, H. Bozdoğan, ve C. Bahadıroğlu, “Altıngözlü Böcekler (Neuroptera: Chrysopidae), Genel Özellikleri ve Biyolojik Mücadelede Önemi”, nufbed, c. 1, sy. 1, 2012.
ISNAD Toroglu, Sevil vd. “Altıngözlü Böcekler (Neuroptera: Chrysopidae), Genel Özellikleri Ve Biyolojik Mücadelede Önemi”. Nevşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 1/1 (Nisan 2012).
JAMA Toroglu S, Bozdoğan H, Bahadıroğlu C. Altıngözlü Böcekler (Neuroptera: Chrysopidae), Genel Özellikleri ve Biyolojik Mücadelede Önemi. nufbed. 2012;1.
MLA Toroglu, Sevil vd. “Altıngözlü Böcekler (Neuroptera: Chrysopidae), Genel Özellikleri Ve Biyolojik Mücadelede Önemi”. Nevşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, c. 1, sy. 1, 2012.
Vancouver Toroglu S, Bozdoğan H, Bahadıroğlu C. Altıngözlü Böcekler (Neuroptera: Chrysopidae), Genel Özellikleri ve Biyolojik Mücadelede Önemi. nufbed. 2012;1(1).