BibTex RIS Kaynak Göster

THE PRESENT SITUATION OF FISH CONSUMPTION IN SOME TOWNS OF ELAZI? PROVINCE

Yıl 2011, Cilt: 6 Sayı: 2, 43 - 52, 01.03.2011

Öz

This study comprises the outcome of a survey accomplished for the purpose of determination of present status of fish consumption in some towns (Keban, Kovancylar, Sivrice, Palu and Maden) Elazy? province. Public inquiry yielded that monthly fish consumption of families vary between 500 and 1500 g in these towns. Considering fish preference of families, freshwater fishes were commonly consumed in Keban and Palu whilst marine fishes were prefered more than freshwater species in Kovancylar, Sivrice and Maden. Trout and anchovy were most commonly consumed freshwater and marine fish in these towns respectively. However, a cyprinid (Capoeta capoeta umbla) was found to be most consumed freshwater fish in Sivrice Town. Families mostly prefer frying to other cooking ways.

ELAZIĞ İLİNİN BAZI İLÇELERİNDE BALIK ETİ TÜKETİMİ

Yıl 2011, Cilt: 6 Sayı: 2, 43 - 52, 01.03.2011

Öz

Bu çalışma, Elazığ ilinin Keban, Kovancılar,
Sivrice, Palu ve Maden ilçelerinde balık eti tüketiminin mevcut durumunu belirlemek
amacıyla yürütülen anket çalışmasının sonuçlarını içermektedir. Anket
çalışmasının yürütüldüğü her beş ilçede ailelerin aylık balık eti tüketiminin
500-1500 g
arasında değiştiği tespit edilmiştir. Ailelerin balık tercihleri dikkate
alındığında Keban ve Palu ilçelerinde tatlı su balıklarının, Kovancılar,
Sivrice ve Maden ilçelerinde ise deniz balıklarının daha fazla tüketildiği belirlenmiştir.
İlçelerde alabalık en fazla tüketilen tatlı su balığı olurken, deniz balığı
olarak hamsi tüketilmektedir. Buna karşılık, Sivrice ilçesinde ise en fazla
tüketilen tatlı su balığı siraz olmuştur. Anket
çalışmasının yürütüldüğü bütün ilçelerde balıklar daha çok kızartma yöntemiyle tüketilmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Biyoloji
Yazarlar

Bülent Şen Bu kişi benim

Özgür Canpolat Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Şen, B., & Canpolat, Ö. (2011). ELAZIĞ İLİNİN BAZI İLÇELERİNDE BALIK ETİ TÜKETİMİ. Ecological Life Sciences, 6(2), 43-52. https://doi.org/10.12739/10.12739
AMA Şen B, Canpolat Ö. ELAZIĞ İLİNİN BAZI İLÇELERİNDE BALIK ETİ TÜKETİMİ. NWSA. Mart 2011;6(2):43-52. doi:10.12739/10.12739
Chicago Şen, Bülent, ve Özgür Canpolat. “ELAZIĞ İLİNİN BAZI İLÇELERİNDE BALIK ETİ TÜKETİMİ”. Ecological Life Sciences 6, sy. 2 (Mart 2011): 43-52. https://doi.org/10.12739/10.12739.
EndNote Şen B, Canpolat Ö (01 Mart 2011) ELAZIĞ İLİNİN BAZI İLÇELERİNDE BALIK ETİ TÜKETİMİ. Ecological Life Sciences 6 2 43–52.
IEEE B. Şen ve Ö. Canpolat, “ELAZIĞ İLİNİN BAZI İLÇELERİNDE BALIK ETİ TÜKETİMİ”, NWSA, c. 6, sy. 2, ss. 43–52, 2011, doi: 10.12739/10.12739.
ISNAD Şen, Bülent - Canpolat, Özgür. “ELAZIĞ İLİNİN BAZI İLÇELERİNDE BALIK ETİ TÜKETİMİ”. Ecological Life Sciences 6/2 (Mart 2011), 43-52. https://doi.org/10.12739/10.12739.
JAMA Şen B, Canpolat Ö. ELAZIĞ İLİNİN BAZI İLÇELERİNDE BALIK ETİ TÜKETİMİ. NWSA. 2011;6:43–52.
MLA Şen, Bülent ve Özgür Canpolat. “ELAZIĞ İLİNİN BAZI İLÇELERİNDE BALIK ETİ TÜKETİMİ”. Ecological Life Sciences, c. 6, sy. 2, 2011, ss. 43-52, doi:10.12739/10.12739.
Vancouver Şen B, Canpolat Ö. ELAZIĞ İLİNİN BAZI İLÇELERİNDE BALIK ETİ TÜKETİMİ. NWSA. 2011;6(2):43-52.