Araştırma Makalesi

KALİTE GELİŞTİRME ARACI OLARAK OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Cilt: 5 Sayı: 3 1 Nisan 2010
  • İ.bakır Arabacı
PDF İndir
TR

KALİTE GELİŞTİRME ARACI OLARAK OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Öz

Sürekli değişen çevresel koşullar, örgütleri planlı bir değişime ve gelişmeye zorlamaktadır. İlköğretim okullarında; paylaşımcı ve iş birliğine dayılı bir yönetim anlayışıyla, eğitim ve öğretimin niteliğini artırmak, okulun fizikî ve insan kaynaklarını geliştirmek, öğrenci merkezli eğitim yapmak, eğitimde plânlı ve sürekli gelişim amacıyla "Okul Gelişim Yönetim Ekibi (OGYE)"nin oluşturulması yasal bir zorunluluktur. Bu çalışma OGYE konusunda öğretmen ve yönetici algılarını belirlemeyi amaçlamaktadır. Araştırmada tarama türü bir yöntem kullanılmıştır. Araştırma sonucunda katılımcılar OGYE çalışmalarını yüksek derecede benimserlerken, bütçe ve denetim boyutlarının gerçekleştirilmesine orta derecede katılmaktadırlar. Hizmetiçi eğitime katılmış olma, katılımcıların OGYE çalışmalarının değerlendirilmesine olumlu yönde anlamlı farklılık oluşturmaktadır.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

İ.bakır Arabacı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Nisan 2010

Gönderilme Tarihi

9 Ağustos 2014

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2010 Cilt: 5 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA
Arabacı, İ. (2010). KALİTE GELİŞTİRME ARACI OLARAK OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ. Education Sciences, 5(3), 1343-1355. https://izlik.org/JA79NT65HW
AMA
1.Arabacı İ. KALİTE GELİŞTİRME ARACI OLARAK OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ. Education Sciences. 2010;5(3):1343-1355. https://izlik.org/JA79NT65HW
Chicago
Arabacı, İ.bakır. 2010. “KALİTE GELİŞTİRME ARACI OLARAK OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ”. Education Sciences 5 (3): 1343-55. https://izlik.org/JA79NT65HW.
EndNote
Arabacı İ (01 Nisan 2010) KALİTE GELİŞTİRME ARACI OLARAK OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ. Education Sciences 5 3 1343–1355.
IEEE
[1]İ. Arabacı, “KALİTE GELİŞTİRME ARACI OLARAK OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ”, Education Sciences, c. 5, sy 3, ss. 1343–1355, Nis. 2010, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA79NT65HW
ISNAD
Arabacı, İ.bakır. “KALİTE GELİŞTİRME ARACI OLARAK OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ”. Education Sciences 5/3 (01 Nisan 2010): 1343-1355. https://izlik.org/JA79NT65HW.
JAMA
1.Arabacı İ. KALİTE GELİŞTİRME ARACI OLARAK OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ. Education Sciences. 2010;5:1343–1355.
MLA
Arabacı, İ.bakır. “KALİTE GELİŞTİRME ARACI OLARAK OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ”. Education Sciences, c. 5, sy 3, Nisan 2010, ss. 1343-55, https://izlik.org/JA79NT65HW.
Vancouver
1.İ.bakır Arabacı. KALİTE GELİŞTİRME ARACI OLARAK OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİPLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ. Education Sciences [Internet]. 01 Nisan 2010;5(3):1343-55. Erişim adresi: https://izlik.org/JA79NT65HW