Araştırma Makalesi

ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÖZ YETERLİK İNANÇLARI VE EPİSTEMOLOJİK İNANÇLARI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA

Cilt: 5 Sayı: 3 1 Nisan 2010
  • Aysun Gürol
PDF İndir
TR

ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÖZ YETERLİK İNANÇLARI VE EPİSTEMOLOJİK İNANÇLARI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA

Öz

Bu çalışmada, öğretmen adaylarının öz yeterlilik inançları ve epistemolojik inançları, cinsiyet, mezun olunan lise türü, branşı ve bölüm gibi değişkenler açısından incelenmiştir. İnançlar arasında anlamlı bir ilişki olup olmadığına bakılmıştır. Çalışmada betimsel yöntem kullanılmıştır. Çalışma grubunu Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesinin çeşitli bölümlerine devam etmekte olan dördüncü sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Öğretmen adaylarının öz yeterlilik inançları ve epistemolojik inançlarına ilişkin toplanan veriler, betimsel istatistikler, t testi ve Pearson korelasyon katsayısı kullanılarak analiz edilmiştir. Yapılan istatistiksel analizler göstermiştir ki öğretmen adaylarının öğretmen öz yeterlilik inancı, kullanılan ölçeğe göre güçlüdür. Epistemolojik inanç açısından ise öğrenmenin çabaya bağlı olduğu inanç boyutu öğretmen adaylarının en olgunlaşmamış olduğu, tek doğrunun var olduğu inanç boyutunda ise daha olgunlaşmış oldukları görülmüştür.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

Aysun Gürol Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Nisan 2010

Gönderilme Tarihi

9 Ağustos 2014

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2010 Cilt: 5 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA
Gürol, A. (2010). ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÖZ YETERLİK İNANÇLARI VE EPİSTEMOLOJİK İNANÇLARI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA. Education Sciences, 5(3), 1395-1404. https://izlik.org/JA43UP22UW
AMA
1.Gürol A. ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÖZ YETERLİK İNANÇLARI VE EPİSTEMOLOJİK İNANÇLARI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA. Education Sciences. 2010;5(3):1395-1404. https://izlik.org/JA43UP22UW
Chicago
Gürol, Aysun. 2010. “ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÖZ YETERLİK İNANÇLARI VE EPİSTEMOLOJİK İNANÇLARI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA”. Education Sciences 5 (3): 1395-1404. https://izlik.org/JA43UP22UW.
EndNote
Gürol A (01 Nisan 2010) ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÖZ YETERLİK İNANÇLARI VE EPİSTEMOLOJİK İNANÇLARI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA. Education Sciences 5 3 1395–1404.
IEEE
[1]A. Gürol, “ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÖZ YETERLİK İNANÇLARI VE EPİSTEMOLOJİK İNANÇLARI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA”, Education Sciences, c. 5, sy 3, ss. 1395–1404, Nis. 2010, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA43UP22UW
ISNAD
Gürol, Aysun. “ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÖZ YETERLİK İNANÇLARI VE EPİSTEMOLOJİK İNANÇLARI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA”. Education Sciences 5/3 (01 Nisan 2010): 1395-1404. https://izlik.org/JA43UP22UW.
JAMA
1.Gürol A. ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÖZ YETERLİK İNANÇLARI VE EPİSTEMOLOJİK İNANÇLARI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA. Education Sciences. 2010;5:1395–1404.
MLA
Gürol, Aysun. “ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÖZ YETERLİK İNANÇLARI VE EPİSTEMOLOJİK İNANÇLARI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA”. Education Sciences, c. 5, sy 3, Nisan 2010, ss. 1395-04, https://izlik.org/JA43UP22UW.
Vancouver
1.Aysun Gürol. ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÖZ YETERLİK İNANÇLARI VE EPİSTEMOLOJİK İNANÇLARI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA. Education Sciences [Internet]. 01 Nisan 2010;5(3):1395-404. Erişim adresi: https://izlik.org/JA43UP22UW