Fungi especially moulds are able to grow all kinds of food. The mould growth may result in several kinds of food-spoilage; off-flavours, production mycotoxins, discolouration etc. However, protection of foods from fungal damage is possible by using chemical food additives. In this study, it was aimed to give information about antifungal food additives used frequently in food industry.
Funguslar, özellikle de küfler tüm gıda grupları üzerinde gelişme yeteneğine sahiptirler. Bu gelişim sonucu gıda maddelerinde tat ve renk kaybı ve mikotoksin üretimi gibi farklı bozulma şekilleri görülebilir. Bununla birlikte gıdaların kimyasal katkı maddeleri kullanılarak fugusların olası zararlarından korunması mümkündür. Bu çalışmada gıda sanayinde sıklıkla kullanılan antifungal katkı maddeleri hakkında bilgi verilmesi amaçlanmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Bilgisayar Mühendisliği |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 2008 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2008 Cilt: 3 Sayı: 3 |