BibTex RIS Kaynak Göster

ANTIFUNGAL FOOD ADDITIVES USED FREQUENTLY IN FOOD INDUSTRY

Yıl 2008, Cilt: 3 Sayı: 3, 462 - 426, 01.04.2008

Öz

Fungi especially moulds are able to grow all kinds of food. The mould growth may result in several kinds of food-spoilage; off-flavours, production mycotoxins, discolouration etc. However, protection of foods from fungal damage is possible by using chemical food additives. In this study, it was aimed to give information about antifungal food additives used frequently in food industry.

GIDA SANAYİNDE SIKLIKLA KULLANILAN ANTİFUNGAL KATKI MADDELERİ

Yıl 2008, Cilt: 3 Sayı: 3, 462 - 426, 01.04.2008

Öz

Funguslar, özellikle de küfler tüm gıda grupları üzerinde gelişme yeteneğine sahiptirler. Bu gelişim sonucu gıda maddelerinde tat ve renk kaybı ve mikotoksin üretimi gibi farklı bozulma şekilleri görülebilir. Bununla birlikte gıdaların kimyasal katkı maddeleri kullanılarak fugusların olası zararlarından korunması mümkündür. Bu çalışmada gıda sanayinde sıklıkla kullanılan antifungal katkı maddeleri hakkında bilgi verilmesi amaçlanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Bilgisayar Mühendisliği
Yazarlar

Fatih Kalyoncu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2008
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Cilt: 3 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Kalyoncu, F. (2008). GIDA SANAYİNDE SIKLIKLA KULLANILAN ANTİFUNGAL KATKI MADDELERİ. Engineering Sciences, 3(3), 462-426. https://doi.org/10.12739/nwsaes.v3i3.5000067181
AMA Kalyoncu F. GIDA SANAYİNDE SIKLIKLA KULLANILAN ANTİFUNGAL KATKI MADDELERİ. Engineering Sciences. Nisan 2008;3(3):462-426. doi:10.12739/nwsaes.v3i3.5000067181
Chicago Kalyoncu, Fatih. “GIDA SANAYİNDE SIKLIKLA KULLANILAN ANTİFUNGAL KATKI MADDELERİ”. Engineering Sciences 3, sy. 3 (Nisan 2008): 462-26. https://doi.org/10.12739/nwsaes.v3i3.5000067181.
EndNote Kalyoncu F (01 Nisan 2008) GIDA SANAYİNDE SIKLIKLA KULLANILAN ANTİFUNGAL KATKI MADDELERİ. Engineering Sciences 3 3 462–426.
IEEE F. Kalyoncu, “GIDA SANAYİNDE SIKLIKLA KULLANILAN ANTİFUNGAL KATKI MADDELERİ”, Engineering Sciences, c. 3, sy. 3, ss. 462–426, 2008, doi: 10.12739/nwsaes.v3i3.5000067181.
ISNAD Kalyoncu, Fatih. “GIDA SANAYİNDE SIKLIKLA KULLANILAN ANTİFUNGAL KATKI MADDELERİ”. Engineering Sciences 3/3 (Nisan 2008), 462-426. https://doi.org/10.12739/nwsaes.v3i3.5000067181.
JAMA Kalyoncu F. GIDA SANAYİNDE SIKLIKLA KULLANILAN ANTİFUNGAL KATKI MADDELERİ. Engineering Sciences. 2008;3:462–426.
MLA Kalyoncu, Fatih. “GIDA SANAYİNDE SIKLIKLA KULLANILAN ANTİFUNGAL KATKI MADDELERİ”. Engineering Sciences, c. 3, sy. 3, 2008, ss. 462-26, doi:10.12739/nwsaes.v3i3.5000067181.
Vancouver Kalyoncu F. GIDA SANAYİNDE SIKLIKLA KULLANILAN ANTİFUNGAL KATKI MADDELERİ. Engineering Sciences. 2008;3(3):462-26.