Kitchen is more important and labor intensive part of the organizations giving food and beverage services.In todays world kitchen in food and beverage organizations is viewed as an area where food production with required quality standards and amount is carried out. These food and beverage organizations can be either hospitality organizations or commercial or institional food and beverage organizations. Employers working in the kitchen area from the chif executive to busboy even to trainees should be informed about kitchen. For effecient effective and profitable production. Kitchen should be carefully designed. There is no ideal kitchen model to be adopted in kitchen design.Each organization has its own specific possibilities. Yet there are some general rules to be followed in kitchen design.
Kitchen Design Kitchen Kitchen Placement Organization Regular Kitchen
Mutfak, yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerde en fazla emek harcanan bölümdür. Günümüzde mutfak; yiyecek ve içecek işletmelerinde hedeflenen miktarlarda, kalitede ve standartlarda yiyecek üretiminin yapıldığı alandır. Bu yiyecek ve içecek işletmeleri, konaklama işletmeleri ile ticari ve kurumsal yiyecek ve içecek işletmeleri olabilir. Mutfakta çalışan iş görenlerin aşçı başından komisine hatta stajyerine kadar mutfak ile ilgili bilgilere sahip olması gerekmektedir. Verimli, etkili ve karlı bir üretim gerçekleştirilebilmesi için mutfak tasarımının çok dikkatli yapılması gerekmektedir. Mutfak tasarımında uyulması gereken hiç bir ideal mutfak modeli yoktur. Her kuruluşun kendine özgü farklı olanakları vardır. Ancak, her konuda olduğu gibi bu konuda da uyulması gereken bazı temel kurallar vardır. Rast gele gerçekleştirilen bir mutfak, ileride, büyük aksamalara ve daha fazla harcamalara yol açacaktır.
Mutfak Tasarımı Mutfak Mutfak Yerleşimi İşletme Düzenli Mutfak
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Maliye |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Şubat 2013 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2013 Cilt: 8 Sayı: 1 |