SOĞANIN FARMAKOLOJİK ve TOKSİKOLOJİK ETKİLERİ

Cilt: 5 Sayı: 1 1 Şubat 2010
  • Ahmet Hulusi Dinçoğlu
PDF İndir
EN TR

SOĞANIN FARMAKOLOJİK ve TOKSİKOLOJİK ETKİLERİ

Öz

Koruyucu maddeler, gıdalarda bakteri, küf ve mayaların gelişimini engelleyici olarak katılmaktadır. Koruyucu ve katkı maddeler farklı alerji ve hiperaktivite gibi sağlık sorunlarını artırmasına rağmen, gıdaların depolanmasında vazgeçilmezdir. Bu yüzden, doğal koruyucu maddelerin önemi artmaktadır. Soğan (Allium cepa) doğal koruyucu maddelerden biridir. Soğan, soframızda yoğun şekilde kullandığımız bir gıda maddesidir. Allium ailesinden olan soğan çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Son yıllarda, soğanın antioksidan ve antimikrobiyal etkisinin belirlenmesiyle ilgili birçok araştırma yapılmıştır. Bu araştırmalarda, soğanın çok güçlü antioksidant ve önemli gıda patojenleri üzerinde antimikrobiyal etkili olduğu belirlenmiştir. Bu makalede, soğanın antimikrobiyal ve antioksidant etkilerinin yanında farmakolojik ve toksikolojik etkileri üzerinde durulmuştur.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

Sağlık Kurumları Yönetimi

Bölüm

-

Yazarlar

Ahmet Hulusi Dinçoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Şubat 2010

Gönderilme Tarihi

29 Ağustos 2014

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2010 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Dinçoğlu, A. H. (2010). SOĞANIN FARMAKOLOJİK ve TOKSİKOLOJİK ETKİLERİ. Veterinary Sciences, 5(1), 31-35. https://izlik.org/JA32BG74CD
AMA
1.Dinçoğlu AH. SOĞANIN FARMAKOLOJİK ve TOKSİKOLOJİK ETKİLERİ. Veterinary Sciences. 2010;5(1):31-35. https://izlik.org/JA32BG74CD
Chicago
Dinçoğlu, Ahmet Hulusi. 2010. “SOĞANIN FARMAKOLOJİK ve TOKSİKOLOJİK ETKİLERİ”. Veterinary Sciences 5 (1): 31-35. https://izlik.org/JA32BG74CD.
EndNote
Dinçoğlu AH (01 Şubat 2010) SOĞANIN FARMAKOLOJİK ve TOKSİKOLOJİK ETKİLERİ. Veterinary Sciences 5 1 31–35.
IEEE
[1]A. H. Dinçoğlu, “SOĞANIN FARMAKOLOJİK ve TOKSİKOLOJİK ETKİLERİ”, Veterinary Sciences, c. 5, sy 1, ss. 31–35, Şub. 2010, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA32BG74CD
ISNAD
Dinçoğlu, Ahmet Hulusi. “SOĞANIN FARMAKOLOJİK ve TOKSİKOLOJİK ETKİLERİ”. Veterinary Sciences 5/1 (01 Şubat 2010): 31-35. https://izlik.org/JA32BG74CD.
JAMA
1.Dinçoğlu AH. SOĞANIN FARMAKOLOJİK ve TOKSİKOLOJİK ETKİLERİ. Veterinary Sciences. 2010;5:31–35.
MLA
Dinçoğlu, Ahmet Hulusi. “SOĞANIN FARMAKOLOJİK ve TOKSİKOLOJİK ETKİLERİ”. Veterinary Sciences, c. 5, sy 1, Şubat 2010, ss. 31-35, https://izlik.org/JA32BG74CD.
Vancouver
1.Ahmet Hulusi Dinçoğlu. SOĞANIN FARMAKOLOJİK ve TOKSİKOLOJİK ETKİLERİ. Veterinary Sciences [Internet]. 01 Şubat 2010;5(1):31-5. Erişim adresi: https://izlik.org/JA32BG74CD