BibTex RIS Kaynak Göster

FARMACOLOGYCAL AND TOKSYCOLOGYCAL EFFECTS OF ONYON

Yıl 2010, Cilt: 5 Sayı: 1, 31 - 35, 01.02.2010

Öz

Preservatives are the additives that are used to inhibit the growth of bacteria, molds and yeasts in the foods. Although additives and preservatives are essential for food storage, they can give rise to certain health problems, such as different allergies and hyperactivity. Therefore, natural preservative substances are increase important. Onion (Allium cepa) is one of natural preservative substances. Onion is food ingredient widely used in our gastronomy. Onion, a member of genus Allium, has been used for treatment many diseases. Recently, there are a lot of reseachs to detect antimicrobial and antioksidant effects of onion . In these researches, it was determined that onion shows antimicrobial effect on important food pathogens and very strong antioksidant effect in foods. In these researches, it was determined that onion shows antimicrobial effect on important food pathogens and very strong antioksidant effect in foods. In this review; antimicrobial, antioksidant, pharmacological and toksicological effects of rosemary were evaluated.

SOĞANIN FARMAKOLOJİK ve TOKSİKOLOJİK ETKİLERİ

Yıl 2010, Cilt: 5 Sayı: 1, 31 - 35, 01.02.2010

Öz

Koruyucu
maddeler, gıdalarda bakteri, küf ve mayaların gelişimini engelleyici olarak
katılmaktadır. Koruyucu ve katkı maddeler farklı
alerji ve hiperaktivite gibi sağlık sorunlarını artırmasına rağmen, gıdaların
depolanmasında vazgeçilmezdir. Bu yüzden, doğal koruyucu maddelerin önemi
artmaktadır. Soğan (Allium cepa) doğal
koruyucu maddelerden biridir. Soğan, soframızda yoğun şekilde kullandığımız bir
gıda maddesidir. Allium ailesinden olan soğan çeşitli hastalıkların tedavisinde
kullanılmaktadır. Son yıllarda, soğanın antioksidan ve antimikrobiyal etkisinin
belirlenmesiyle ilgili birçok araştırma yapılmıştır. Bu araştırmalarda, soğanın
çok güçlü antioksidant ve önemli gıda patojenleri üzerinde antimikrobiyal
etkili olduğu belirlenmiştir. Bu makalede, soğanın antimikrobiyal ve
antioksidant etkilerinin yanında farmakolojik ve toksikolojik etkileri üzerinde
durulmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Sağlık Kurumları Yönetimi
Bölüm Temel Bilimler
Yazarlar

Ahmet Hulusi Dinçoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Dinçoğlu, A. H. (2010). SOĞANIN FARMAKOLOJİK ve TOKSİKOLOJİK ETKİLERİ. Veterinary Sciences, 5(1), 31-35.
AMA Dinçoğlu AH. SOĞANIN FARMAKOLOJİK ve TOKSİKOLOJİK ETKİLERİ. Veterinary Sciences. Şubat 2010;5(1):31-35.
Chicago Dinçoğlu, Ahmet Hulusi. “SOĞANIN FARMAKOLOJİK Ve TOKSİKOLOJİK ETKİLERİ”. Veterinary Sciences 5, sy. 1 (Şubat 2010): 31-35.
EndNote Dinçoğlu AH (01 Şubat 2010) SOĞANIN FARMAKOLOJİK ve TOKSİKOLOJİK ETKİLERİ. Veterinary Sciences 5 1 31–35.
IEEE A. H. Dinçoğlu, “SOĞANIN FARMAKOLOJİK ve TOKSİKOLOJİK ETKİLERİ”, Veterinary Sciences, c. 5, sy. 1, ss. 31–35, 2010.
ISNAD Dinçoğlu, Ahmet Hulusi. “SOĞANIN FARMAKOLOJİK Ve TOKSİKOLOJİK ETKİLERİ”. Veterinary Sciences 5/1 (Şubat 2010), 31-35.
JAMA Dinçoğlu AH. SOĞANIN FARMAKOLOJİK ve TOKSİKOLOJİK ETKİLERİ. Veterinary Sciences. 2010;5:31–35.
MLA Dinçoğlu, Ahmet Hulusi. “SOĞANIN FARMAKOLOJİK Ve TOKSİKOLOJİK ETKİLERİ”. Veterinary Sciences, c. 5, sy. 1, 2010, ss. 31-35.
Vancouver Dinçoğlu AH. SOĞANIN FARMAKOLOJİK ve TOKSİKOLOJİK ETKİLERİ. Veterinary Sciences. 2010;5(1):31-5.