KOSTÜM TASARIMCILARININ TASARIM SÜRECİNDE KARŞILAŞTIKLARI PROBLEMLER

Cilt: 6 Sayı: 2 1 Mart 2011
  • Emine Koca
  • Fatma Koç
  • Özlem Kaya
PDF İndir
EN TR

KOSTÜM TASARIMCILARININ TASARIM SÜRECİNDE KARŞILAŞTIKLARI PROBLEMLER

Öz

Giyim sektöründe önemli bir yer tutan ve özel bir çalışma disiplini ve deneyimi gerektiren kostüm tasarımının tasarımcılar açısından değerlendirildiği ve yaşadıkları problemlerin belirlenmesinin amaçlandığı bu çalışmada; İstanbul ve Ankara Devlet Tiyatrosu ile üniversite ve özel sektörde çalışan kostüm tasarımcılarına, araştırmacılar tarafından geliştirilen anket formu uygulanmıştır. Elde edilen veriler Sosyal Bilimler İstatistik Paketi (Statistical Package For Social Sciences) kullanılarak analiz edilmiş, tablolar halinde sunularak yorumlanmış ve öneriler getirilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, kostüm tasarımcılarının müze ve kaynak araştırmalarında problem yaşamadıkları, kostüm kalıbı hazırlama, prova yapma ve malzeme temininde problemlerle karşılaştıkları tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Emine Koca Bu kişi benim

Fatma Koç Bu kişi benim

Özlem Kaya Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Mart 2011

Gönderilme Tarihi

7 Ağustos 2014

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2011 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA
Koca, E., Koç, F., & Kaya, Ö. (2011). KOSTÜM TASARIMCILARININ TASARIM SÜRECİNDE KARŞILAŞTIKLARI PROBLEMLER. Vocational Education, 6(2), 53-65. https://izlik.org/JA88YH69AH
AMA
1.Koca E, Koç F, Kaya Ö. KOSTÜM TASARIMCILARININ TASARIM SÜRECİNDE KARŞILAŞTIKLARI PROBLEMLER. Vocational Education. 2011;6(2):53-65. https://izlik.org/JA88YH69AH
Chicago
Koca, Emine, Fatma Koç, ve Özlem Kaya. 2011. “KOSTÜM TASARIMCILARININ TASARIM SÜRECİNDE KARŞILAŞTIKLARI PROBLEMLER”. Vocational Education 6 (2): 53-65. https://izlik.org/JA88YH69AH.
EndNote
Koca E, Koç F, Kaya Ö (01 Mart 2011) KOSTÜM TASARIMCILARININ TASARIM SÜRECİNDE KARŞILAŞTIKLARI PROBLEMLER. Vocational Education 6 2 53–65.
IEEE
[1]E. Koca, F. Koç, ve Ö. Kaya, “KOSTÜM TASARIMCILARININ TASARIM SÜRECİNDE KARŞILAŞTIKLARI PROBLEMLER”, Vocational Education, c. 6, sy 2, ss. 53–65, Mar. 2011, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA88YH69AH
ISNAD
Koca, Emine - Koç, Fatma - Kaya, Özlem. “KOSTÜM TASARIMCILARININ TASARIM SÜRECİNDE KARŞILAŞTIKLARI PROBLEMLER”. Vocational Education 6/2 (01 Mart 2011): 53-65. https://izlik.org/JA88YH69AH.
JAMA
1.Koca E, Koç F, Kaya Ö. KOSTÜM TASARIMCILARININ TASARIM SÜRECİNDE KARŞILAŞTIKLARI PROBLEMLER. Vocational Education. 2011;6:53–65.
MLA
Koca, Emine, vd. “KOSTÜM TASARIMCILARININ TASARIM SÜRECİNDE KARŞILAŞTIKLARI PROBLEMLER”. Vocational Education, c. 6, sy 2, Mart 2011, ss. 53-65, https://izlik.org/JA88YH69AH.
Vancouver
1.Emine Koca, Fatma Koç, Özlem Kaya. KOSTÜM TASARIMCILARININ TASARIM SÜRECİNDE KARŞILAŞTIKLARI PROBLEMLER. Vocational Education [Internet]. 01 Mart 2011;6(2):53-65. Erişim adresi: https://izlik.org/JA88YH69AH