BibTex RIS Kaynak Göster

-

Yıl 2015, Cilt: 11 Özel Sayı: 1, 72 - 86, 01.12.2015

Öz

Bursa İli’nde Faaliyet Gösteren 3,4 Ve 5 Yıldızlı Otellerin Mutfaklarında Çalışan Personelin Hijyen Kurallarını Uygulama Bilinçleri Üzerine Bir Araştırma

Yıl 2015, Cilt: 11 Özel Sayı: 1, 72 - 86, 01.12.2015

Öz

Asli fonksiyonları müşterilerinin konaklama ihtiyaçlarını sağlamak olan otellerin en önemli bir diğer fonksiyonu da yiyecek- içecek hizmetleridir. Hızla gelişen turizm sektöründe, günümüzde sadece konaklama yapan müşteriler değil, toplantı düğün vb. organizasyonlar ile de verilen yiyecek- içecek hizmeti ön plana çıkmaktadır. Otel mutfaklarında modernizasyona rağmen,  insan faktörü ve buna bağlı el emeği yoğun çalışma, başta kişisel hijyen ve diğer hijyen uygulamalarının önemini daha da arttırmaktadır. Uygulanacak olan tüm gıda güvenliği ve hijyen kuralları ile, oteller rekabet güçlerini ve tercih edilebilirliklerini sağlarken, aynı zamanda kurum imajlarını da korumuş ve güçlendirmiş olurlar. Bu çalışmada, Bursa’da faaliyet gösteren 3,4 ve 5 yıldızlı otellerin mutfaklarında çalışan personelin, hijyen kurallarını uygulama konusundaki bilinçleri ortaya konmaya çalışılmıştır. Bu amaçla, 16 otelde, toplam 155 mutfak personeline anket uygulanmış ve veriler SPSS20’de değerlendirilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Öğr.gör.dr. Barış Sönmez Bu kişi benim

Öğr.gör. Yasemin Özdemir Bu kişi benim

Öğr.gör. Melih Serengil Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 11 Özel Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Sönmez, Ö. B., Özdemir, Ö. Y., & Serengil, Ö. M. (2015). Bursa İli’nde Faaliyet Gösteren 3,4 Ve 5 Yıldızlı Otellerin Mutfaklarında Çalışan Personelin Hijyen Kurallarını Uygulama Bilinçleri Üzerine Bir Araştırma. Paradoks Ekonomi Sosyoloji Ve Politika Dergisi72-86.