BibTex RIS Kaynak Göster

Different OEE Approaches Analysıs of Applicability in Printing Sector

Yıl 2016, Sayı: 25, 264 - 271, 01.09.2016

Öz

Total Productive Maintenance is one of the application techniques, which is a widely accepted form of lean
management system, at business and production management. OEE (Overall Equipment Effectiveness)
technique is used in Total Productive Maintenance for assessing equipments' being used efficiently or not in any
organizations and applications. In this study, testing the applicability of two different OEE approaches and
comparing the obtained results in the daily newspaper printing having a unique working conditions are aimed. In
the application part of the study, traditional OEE calculation method and OEE calculations with a new approach
was made in a printing press which performs the publication of the largest circulation newspapers in Turkey.
Datas were collected during six months and calculations were made with two mentioned methods for each day in
which the datas were collected. The evaluation about the applicability of two OEE approaches in the printing
sector was made according to the obtained results after the calculations being made.

Farklı OEE Yaklaşımlarının Matbaa Sektöründe Uygulanabilirliğinin Analizi

Yıl 2016, Sayı: 25, 264 - 271, 01.09.2016

Öz

Toplam verimli bakım, işletme ve üretim yönetiminde yalın yönetim sisteminin yaygın bir şekilde kabul görmüş olan uygulama tekniklerinden birisidir. Toplam Verimli Bakım uygulamalarında, bir organizasyonda ekipmanların etkin bir şekilde kullanılıp kullanılmadığının değerlendirilmesi için OEE (Overall Equipment Effectiveness) yöntemi kullanılır. Bu çalışmada kendine özgü çalışma şartlarına sahip olan günlük gazete basım matbaasında iki farklı OEE yaklaşımının uygulanabilirliğinin test edilmesi ve elde edilen sonuçların karşılaştırılması amaçlanmıştır. Çalışmanın uygulama bölümünde, Türkiye’deki en büyük tirajlı gazetelerin basımını gerçekleştiren bir matbaada geleneksel OEE hesaplama yöntemi ve yeni yaklaşımla OEE hesaplamaları yapılmıştır. Altı ay boyunca veri toplanmış ve söz konusu iki yöntemle veri toplanan her gün için hesaplamalar gerçekleşmiştir. Yapılan hesaplamalardan sonra elde edilen sonuçlara göre söz konusu iki OEE yaklaşımın sektörde uygulanabilirliğine ilişkin değerlendirme yapılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA87ZD97HH
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Onur Özveri Bu kişi benim

Muhammed Kabak Bu kişi benim

Çağrı Keleş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Sayı: 25

Kaynak Göster

APA Özveri, O., Kabak, M., & Keleş, Ç. (2016). Farklı OEE Yaklaşımlarının Matbaa Sektöründe Uygulanabilirliğinin Analizi. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(25), 264-271.
AMA Özveri O, Kabak M, Keleş Ç. Farklı OEE Yaklaşımlarının Matbaa Sektöründe Uygulanabilirliğinin Analizi. PAUSBED. Eylül 2016;(25):264-271.
Chicago Özveri, Onur, Muhammed Kabak, ve Çağrı Keleş. “Farklı OEE Yaklaşımlarının Matbaa Sektöründe Uygulanabilirliğinin Analizi”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. 25 (Eylül 2016): 264-71.
EndNote Özveri O, Kabak M, Keleş Ç (01 Eylül 2016) Farklı OEE Yaklaşımlarının Matbaa Sektöründe Uygulanabilirliğinin Analizi. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 25 264–271.
IEEE O. Özveri, M. Kabak, ve Ç. Keleş, “Farklı OEE Yaklaşımlarının Matbaa Sektöründe Uygulanabilirliğinin Analizi”, PAUSBED, sy. 25, ss. 264–271, Eylül 2016.
ISNAD Özveri, Onur vd. “Farklı OEE Yaklaşımlarının Matbaa Sektöründe Uygulanabilirliğinin Analizi”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 25 (Eylül 2016), 264-271.
JAMA Özveri O, Kabak M, Keleş Ç. Farklı OEE Yaklaşımlarının Matbaa Sektöründe Uygulanabilirliğinin Analizi. PAUSBED. 2016;:264–271.
MLA Özveri, Onur vd. “Farklı OEE Yaklaşımlarının Matbaa Sektöründe Uygulanabilirliğinin Analizi”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. 25, 2016, ss. 264-71.
Vancouver Özveri O, Kabak M, Keleş Ç. Farklı OEE Yaklaşımlarının Matbaa Sektöründe Uygulanabilirliğinin Analizi. PAUSBED. 2016(25):264-71.