Yazım Kuralları

PRJ’ye gönderilecek makaleler 5000 sözcükten az olmalı, bir öz, anahtar sözcükler, kısa bir giriş bölümü, metodoloji ve sonuçlar ile kısa bir tartışmayı içermelidir. Alt bölümlendirmelerden kaçınılmalıdır. Yayınlar özgün ve güncel olmalı ve geniş bir okuyucu tabakasının ilgisini çekecek nitelikte ve dilde yazılmalıdır.

Makale, Microsoft Word yazılımında, A4 kâğıt boyutunda ve kağıdın her kenarından 1,5 cm boşluk kalacak şekilde, 1.5 satır aralıklı olarak, tek-kolon düzeninde, 12 punto ile yazılmalıdır. Yazar(lar)ın spell-check ve grammar-check fonksiyonlarını kullanmaları hatalardan mümkün mertebe kaçınmaları için önerilmektedir.

Başlık sayfası, makalenin kapsamlı ve bilgilendirici başlığını, yazar(lar)ın adlarını ve soyadlarını, kurum ad ve adreslerini, sorumlu yazarı içerecek şekilde düzenlenmelidir.

Öz, kapsayıcı olmalı ve metin içindeki ifadeleri tekrar etmemelidir. Öz içinde kaynak gösterilmemeli ve kısaltmalardan kaçınılmalıdır.

1-7 anahtar sözcük verilmelidir.

Tablolar, metnin uygun yerine yerleştirilmeli, onlara metnin içinde atıf verilmeli, metinde yer alış sırasına göre numaralandırılmalı, uygun bir başlık verilmelidir.

Şekillere de benzer şekilde metin içinde atıf yapılmalı, metnin içinde yer alış sırasına göre numaralandırılmalı, uygun bir başlık verilmelidir. Şekiller TIFF, JPG y da PNG dosyaları şeklinde ve en az 300 dpi çözünürlükte sunulmalıdır.

Makalede atıfta bulunulan tüm kaynaklar, kaynakça listesinde de bulunmalı ve bunun tersi de geçerlidir.

Kaynakçaya eklenen yayınlanmamış sonuçlar ve kişisel iletişimler derginin standart referans stiline uymalıdır. Yayın tarihi yerine "yayınlanmamış sonuçlar" veya "kişisel iletişim" eklenmelidir.

"Baskıda" olarak atıfta bulunulan referanslar, öğenin yayınlanmak üzere kabul edildiği anlamına gelir.

Atıfta bulunulan kaynaklara bağlantı vermek araştırmanın keşfedilebilirliğini artıracaktır.

Göndermeden önce, kopyalanmış kaynaklar dahil olmak üzere kaynakçada sağlanan tüm verilerin doğru olduğundan emin olunmalıdır. Doğru kaynak verileri sağlamak, Scopus, Crossref ve PubMed gibi özetleme ve dizinleme hizmetlerine bağlantı verilmesini sağlar.

Kaynak bağlantıları olarak Dijital Nesne Tanımlayıcıları'nın (DOI) kullanılması teşvik edilmektedir çünkü bunlar referans verilen elektronik makaleye kalıcı bir bağlantı sağlar.

Bu dergi, gönderim sırasında kaynak biçimlendirmesi konusunda katı gereklilikler koymaz.

Kaynaklar, stil tutarlı olduğu sürece herhangi bir stilde veya biçimde olabilir.

Yazar adları, dergi veya kitap başlıkları, bölüm veya makale başlıkları, yayın yılı, cilt numaraları, makale numaraları veya sayfalandırma, uygun olduğu durumlarda dahil edilmelidir.

DOI kullanımı önerilir.

Dergi referans stilimiz, kabulden sonra, prova aşamasında makalenize uygulanacaktır. Gerekirse, bu aşamada sizden eksik referans verilerini düzeltmenizi veya sağlamanız istenecektir.

Dergi adlarını Başlık Sözcük Kısaltmaları Listesi'ne (LTWA) göre kısaltınız.

Son Güncelleme Zamanı: 29.07.2024 21:36:24