Bu araştırmada dodin fungusitinin Vicia faba L. fizyolojisi üzerindeki etkisi, total protein miktarı ve peroksidaz (POX) aktivitesi aracılığıyla değerlendirilmiştir. Bu doğrultuda, dört haftalık V. faba fideleri 0.04 mL/L, 0.08 mL/L ve 0.16 mL/L’lik dodin konsantrasyonları ile muamele edilmiştir. Bu işlemlerden sonra bitki örneklerinin yaprakları 24, 48 ve 72 saat ara ile hasat edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda, artan dodin konsantrasyonu ve muamele süresiyle total protein miktarı kontrole göre önemli ölçüde azalırken, peroksidaz aktivitesi yükselmiştir. Elde edilen sonuçlar dodinin bitki savunma sistemini uyardığını göstermiştir.
1-dodesil guanidium asetat enzim aktivitesi Vicia faba pestisit total protein
This research was to evaluate the effects of dodine on the physiology of Vicia faba L. through total protein content and peroxidase (POX) activity. According to this, four weeks old seedlings were treated with 0.04 mL/L, 0.08 mL/L and 0.16 mL/L concentrations of dodine. Then, the leaves of plant samples were harvested with 24, 48 and 72 hours intervals. Our results have showed that while the total protein content were decreased significantly, POX activity was increased with the increased concentration of dodine and exposure time when compared with control seedlings. This research have shown that dodine can stimulate the plant defense system.
dodecylguanidinium acetate enzyme activity Vicia faba pesticide total protein
Bölüm | Uygulama Makalesi |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 11 Ekim 2016 |
Gönderilme Tarihi | 1 Haziran 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 |
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.