Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Removing segment membrane with pectolytic and cellulotic enzymes in canned grapefruit segment production

Yıl 2012, Cilt: 16 Sayı: 1, 39 - 46, 01.06.2012

Öz

-

Altıntop dilim konservesi üretiminde dilim zarının pektolitik ve sellülotik enzimlerle uzaklaştırılması

Yıl 2012, Cilt: 16 Sayı: 1, 39 - 46, 01.06.2012

Öz

In this study, effects of combination of pectinase and cellulase on the removal of grapefruit membrane were searched. Comparisons were made with chemical (NaOH) method; considering the quality of final product and applicability in the industry. On the removal of segment membrane, both the concentration of Pectinex Ultra SpL and Celluclast 1.5 L and treatment period were found to be effective. In the process of removal of segment membrane by enzyme solutions and NaOH, the best results were obtained by using of Pectinex Ultra SpL at 2% and Celluclast 1.5 L at 1% concentrations and 30 min. treatment. Segments peeled by enzymatic treatments were found to be superior organoleptically over the segments of NaOH treatment.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Mühendislik
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Osman Kola Bu kişi benim

Emine Cura Bu kişi benim

Ali Altan Bu kişi benim

Hüseyin Duran Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2012
Gönderilme Tarihi 28 Eylül 2011
Kabul Tarihi 16 Aralık 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 16 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kola, O., Cura, E., Altan, A., Duran, H. (2012). Altıntop dilim konservesi üretiminde dilim zarının pektolitik ve sellülotik enzimlerle uzaklaştırılması. Sakarya University Journal of Science, 16(1), 39-46. https://doi.org/10.16984/saufbed.41781
AMA Kola O, Cura E, Altan A, Duran H. Altıntop dilim konservesi üretiminde dilim zarının pektolitik ve sellülotik enzimlerle uzaklaştırılması. SAUJS. Nisan 2012;16(1):39-46. doi:10.16984/saufbed.41781
Chicago Kola, Osman, Emine Cura, Ali Altan, ve Hüseyin Duran. “Altıntop Dilim Konservesi üretiminde Dilim zarının Pektolitik Ve sellülotik Enzimlerle uzaklaştırılması”. Sakarya University Journal of Science 16, sy. 1 (Nisan 2012): 39-46. https://doi.org/10.16984/saufbed.41781.
EndNote Kola O, Cura E, Altan A, Duran H (01 Nisan 2012) Altıntop dilim konservesi üretiminde dilim zarının pektolitik ve sellülotik enzimlerle uzaklaştırılması. Sakarya University Journal of Science 16 1 39–46.
IEEE O. Kola, E. Cura, A. Altan, ve H. Duran, “Altıntop dilim konservesi üretiminde dilim zarının pektolitik ve sellülotik enzimlerle uzaklaştırılması”, SAUJS, c. 16, sy. 1, ss. 39–46, 2012, doi: 10.16984/saufbed.41781.
ISNAD Kola, Osman vd. “Altıntop Dilim Konservesi üretiminde Dilim zarının Pektolitik Ve sellülotik Enzimlerle uzaklaştırılması”. Sakarya University Journal of Science 16/1 (Nisan 2012), 39-46. https://doi.org/10.16984/saufbed.41781.
JAMA Kola O, Cura E, Altan A, Duran H. Altıntop dilim konservesi üretiminde dilim zarının pektolitik ve sellülotik enzimlerle uzaklaştırılması. SAUJS. 2012;16:39–46.
MLA Kola, Osman vd. “Altıntop Dilim Konservesi üretiminde Dilim zarının Pektolitik Ve sellülotik Enzimlerle uzaklaştırılması”. Sakarya University Journal of Science, c. 16, sy. 1, 2012, ss. 39-46, doi:10.16984/saufbed.41781.
Vancouver Kola O, Cura E, Altan A, Duran H. Altıntop dilim konservesi üretiminde dilim zarının pektolitik ve sellülotik enzimlerle uzaklaştırılması. SAUJS. 2012;16(1):39-46.

30930 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.