Makarna günlük protein ve karbonhidrat
gereksinimini karşılayan tam anlamıyla saf bir
gıdadır. İçinde sadece irmik ve su bulunur.
Sağhğıınız için gerekli olan bitkisel proteinler,
vitaminler ve enerji kaynağı karbonhidrat içerir.
Ayrıca besin değerini arttırmak amacıyla
zenginleştirİcİ maddeler katılmaktadır. Makarna
kolay ve uzun süre muhafaza edilen yarı hazır bir
gıda maddesidir. İçinde mikrobiyal gelişmeyi
sınıriayacak herhangi bir koruyucu madde
içermeme ktedir. Makarna yapımında hammaddeden
kaynaklanan mikroorganizmalar hamurun
presleurnesi sırasında en düşük düzeye indirilmekte,
bundan sonra ısı ve nem koşullarıyla sınırh bir artışla
mamüle geçmektedir. Kurutma aşamasıyla
nnkroorganizma )arın faaliyeti kontrol altına
alınmaktadır. Hammaddenin başlangıç
konta:-ninasyon düzeyi .. kurutma işlemenin yeterince
yapılmaması, üretimden sonra depolama ve satış
sıras ında nem miktarının yükselmesi makarnalarda
ınikrobiyal gelişimi teşfik ed e bilmektedir.
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Mühendislik |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 2002 |
Gönderilme Tarihi | 12 Mayıs 2002 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2002 Cilt: 6 Sayı: 1 |
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.