Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

MAKARNANIN BESİN DEĞERi VE MİKROBİYAL KALİTESİ

Yıl 2002, Cilt: 6 Sayı: 1, 115 - 118, 01.04.2002

Öz

Makarna günlük protein ve karbonhidrat
gereksinimini karşılayan tam anlamıyla saf bir
gıdadır. İçinde sadece irmik ve su bulunur.
Sağhğıınız için gerekli olan bitkisel proteinler,
vitaminler ve enerji kaynağı karbonhidrat içerir.
Ayrıca besin değerini arttırmak amacıyla
zenginleştirİcİ maddeler katılmaktadır. Makarna
kolay ve uzun süre muhafaza edilen yarı hazır bir
gıda maddesidir. İçinde mikrobiyal gelişmeyi
sınıriayacak herhangi bir koruyucu madde
içermeme ktedir. Makarna yapımında hammaddeden
kaynaklanan mikroorganizmalar hamurun
presleurnesi sırasında en düşük düzeye indirilmekte,
bundan sonra ısı ve nem koşullarıyla sınırh bir artışla
mamüle geçmektedir. Kurutma aşamasıyla
nnkroorganizma )arın faaliyeti kontrol altına
alınmaktadır. Hammaddenin başlangıç
konta:-ninasyon düzeyi .. kurutma işlemenin yeterince
yapılmaması, üretimden sonra depolama ve satış
sıras ında nem miktarının yükselmesi makarnalarda
ınikrobiyal gelişimi teşfik ed e bilmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Mühendislik
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Omca Demirkol Bu kişi benim

Aysel İçöz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2002
Gönderilme Tarihi 12 Mayıs 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Demirkol, O., & İçöz, A. (2002). MAKARNANIN BESİN DEĞERi VE MİKROBİYAL KALİTESİ. Sakarya University Journal of Science, 6(1), 115-118. https://doi.org/10.16984/saufbed.30147
AMA Demirkol O, İçöz A. MAKARNANIN BESİN DEĞERi VE MİKROBİYAL KALİTESİ. SAUJS. Nisan 2002;6(1):115-118. doi:10.16984/saufbed.30147
Chicago Demirkol, Omca, ve Aysel İçöz. “MAKARNANIN BESİN DEĞERi VE MİKROBİYAL KALİTESİ”. Sakarya University Journal of Science 6, sy. 1 (Nisan 2002): 115-18. https://doi.org/10.16984/saufbed.30147.
EndNote Demirkol O, İçöz A (01 Nisan 2002) MAKARNANIN BESİN DEĞERi VE MİKROBİYAL KALİTESİ. Sakarya University Journal of Science 6 1 115–118.
IEEE O. Demirkol ve A. İçöz, “MAKARNANIN BESİN DEĞERi VE MİKROBİYAL KALİTESİ”, SAUJS, c. 6, sy. 1, ss. 115–118, 2002, doi: 10.16984/saufbed.30147.
ISNAD Demirkol, Omca - İçöz, Aysel. “MAKARNANIN BESİN DEĞERi VE MİKROBİYAL KALİTESİ”. Sakarya University Journal of Science 6/1 (Nisan 2002), 115-118. https://doi.org/10.16984/saufbed.30147.
JAMA Demirkol O, İçöz A. MAKARNANIN BESİN DEĞERi VE MİKROBİYAL KALİTESİ. SAUJS. 2002;6:115–118.
MLA Demirkol, Omca ve Aysel İçöz. “MAKARNANIN BESİN DEĞERi VE MİKROBİYAL KALİTESİ”. Sakarya University Journal of Science, c. 6, sy. 1, 2002, ss. 115-8, doi:10.16984/saufbed.30147.
Vancouver Demirkol O, İçöz A. MAKARNANIN BESİN DEĞERi VE MİKROBİYAL KALİTESİ. SAUJS. 2002;6(1):115-8.