This study aims to determine the nutritional habits of women over the age of eighty who do not have a chronic disease. The sample of the study, designed following the qualitative research method, consisted of seventeen women over the age of eighty living inTekirdağ. In collecting data, the “Semi-structured interview form” was prepared using the “personal information form” and literature. The data were collected by an in-depth interview method. According to the results obtained in the study, it is determined that the majority of individuals over the age of eighty consume three main and two snacks a day, eat fruit every day, consume dairy products, and use homemade products. In addition, we propose a healthy and balanced diet and seasonal fruit and vegetable consumption in this context.
Bu araştırmanın amacı; kronik hastalığı olmayan seksen yaş üstü kadınlarda beslenme alışkanlıklarının belirlenmesidir. Kalitatif araştırma yöntemine uygun olarak tasarlanmış çalışmanın örneklemini Tekirdağ ilinde ikamet eden seksen yaş üstü on yedi kadın oluşturmaktadır. Verilerin toplanmasında; ‘’kişisel bilgi formu’’ ve literatürden yararlanılarak hazırlanan yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Veriler derinlemesine görüşme yöntemi ile toplanmıştır. Araştırmada elde edilen sonuçlara göre; katılımcılarım çoğunluğunun günde üç ana iki ara öğün tükettiği, her gün meyve yediği, süt ürünleri tükettiği, ev yapımı ürünler kullandığı sonucuna varılmıştır. Elde ettiğimiz sonuçlar doğrultusunda; sağlıklı ve dengeli beslenme, hazır gıda tüketimi yerine mevsiminde sebze - meyve tüketimi ve ev yapımı ürünlerin kullanımı konusunda toplumda farkındalığın arttırılmasını önermekteyiz.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | 2022:2 Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 11 Ekim 2022 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2022 Cilt: 2022 Sayı: 2 |