Amaç ve Kapsam

SCIENNOVATION uluslararası hakemli bir dergidir. Dergi açık erişimli olarak yayın yapmaktadır. Yapı mühendisliği alanındaki "Orijinal araştırma makaleleri", "teknik notlar" ve "fikir makaleleri" olarak yayımlanan deneysel ve teorik çalışmalara yer vermektedir. Yapı mühendisliği alanındaki bilimsel ve yenilikçi çalışmaları "İnşaat mühendisliği"nin alt ana bilim dalı olan "yapı mühendisliği" alanında çalışan uygulamacı ve akademisyenlere duyurmayı amaçlamaktadır.


SCIENNOVATION, yapı mühendisliği alanındaki saygın indekslerce taranan, bilinirliği yüksek ve öncü bir dergi olmayı hedeflemektedir.

SCIENNOVATION, "Yapı mühendisliği" alanındaki uluslararası bilimsel gelişmeleri konu alan açık erişimli ve uluslararası hakemli bir dergidir. Biri Türkçe diğeri İngilizce olmak üzere yılda iki sayıyı elektronik ortamda yayınlamaktadır.

Yayın dili Türkçe ve İngilizce'dir.

Yılda iki kez çevrimiçi olarak yayımlanır ve açık erişime sahiptir.

Eylül sayısında "Türkçe" makalelere, Mart sayısında ise "İngilizce" makalelere yer verilmektedir.

Sciennovation'da yayınlanacak çalışmalar için 15 gün ön değerlendirme ve 15 gün bilimsel değerlendirme süresi vardır. Her bir sürenin sonunda, kabul veya reddedilme gerekçeleri hakkında yazar bilgilendirilecektir.

MAKALE TÜRLERİ

Sciennovation'da genel prensip olarak üç tür makale yayımlanmaktadır. Bunlar "araştırma makale (research paper)", "teknik not" ve "fikir yazısı (opinion article)" dır. Bunların haricinde ihtiyaç doğması halinde zaman zaman yayın kurulunun kaleme aldığı "editoryal" makalelere yer verilebilmektedir. Yayınlanan her makalenin başlığı altında hangi tür makale olduğu açıkça ifade edilmektedir.

Teknik Not (Thecnical Note)

Bilimsel bir çalışmanın ön değerlendirme sonuçları "teknik not" olarak yayımlanabilir. Yayın Kurulu tarafından araştırma makalesi olarak kabul edilmeyen gönderilerde "teknik not" olarak yayımlanabilmektedir. 


-Araştırma Makalesi (original research)


Sciennovation'da yayımlancak araştırma makalelerind aşağıdaki üç yeterlilikten birini taşıması istenecektir. Bunlar sırasıyla;

"yeni bir bilgi veya yöntem tanıtmak",

“Mevcut bir bilgi veya yöntemi literatüre katkı sağlayacak şekilde geliştirmek”,

"Mevcut bir bilgiyi veya yöntemi farklı bir alanda tekrar kullanmak".

- Fikir Yazısı (opinion article)

Yapı mühendisliği alanındaki bilimsel ve yenilikçi görüş, öneri, deneyim ve bilimsel tartışmaları içeren makaleler "Fikir Yazısı" olarak yayımlanabilir.

Yayımlanma Ayları
Mart Eylül