BibTex RIS Kaynak Göster

Nörofibromatozisli Bir Olguda Dental İşlemler İçin Genel Anestezi Uygulaması

Yıl 2016, Cilt: 7 Sayı: 3, 58 - 62, 03.01.2017

Öz

Amaç: Genel anestezi altında diş tedavisi planlanan mental retarde ve epileptik olan nörofibromatosisli hastada, operasyon öncesi, operasyon esnasında, ve post operatif olarak oluşabilecek anesteziye ilişkin komplikasyonları , alınabilecek önlemleri ve tedavi yaklaşımını tartışmak.
Olgu: 19 yaşında bayan hasta, vücudunda oldukça yaygın cafe au laıt lekeleri ve nörofibromları mevcuttu.Kooperasyon güçlüğü nedeniyle, 3 molar diş için çekim ve 3 premolar diş için restorasyon işlemi, genel anestezi planlandı. Hastanın anestezi riski ASA 2, zor entübasyon mallampati skoru 3 olarak olarak değerlendirildi. Dental işlemler genel anestezi altında başarı ile tedavi edildi ve hasta şifa ile taburcu edildi.
Sonuç: Dental tedavi için genel anestezi verilen bu tür hasta grubu iyi analiz edilerek hasta yararına bir uygulama yapılması için gereken önlemler alınmalıdır.. İşlem için genel anestezi riskleri ve tedavisinin getireceği faydalar anestezist , diş hekimi ve aile tarafından iyi anlaşılmalı ve çözüm buna göre üretilmelidir .

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Olgu Sunumları
Yazarlar

Hatice Akpınar

Yavuz Fındık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 3 Ocak 2017
Gönderilme Tarihi 20 Eylül 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 7 Sayı: 3

Kaynak Göster

Vancouver Akpınar H, Fındık Y. Nörofibromatozisli Bir Olguda Dental İşlemler İçin Genel Anestezi Uygulaması. Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi. 2017;7(3):58-62.

SDÜ Sağlık Bilimleri Dergisi, makalenin gönderilmesi ve yayınlanması dahil olmak üzere hiçbir aşamada herhangi bir ücret talep etmemektedir. Dergimiz, bilimsel araştırmaları okuyucuya ücretsiz sunmanın bilginin küresel paylaşımını artıracağı ilkesini benimseyerek, içeriğine anında açık erişim sağlamaktadır.