Derleme
BibTex RIS Kaynak Göster

VAN İLİ MUTFAK KÜLTÜRÜNÜN GASTRONOMİ TURİZMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

Yıl 2021, Cilt: 1 Sayı: 1, 62 - 75, 31.12.2021

Öz

Geçmişten günümüze kadar geçen zamanda toplumlar sürekli bir değişim ve dönüşüm içerisindedir. Şehirlere ait yöresel yemekler, bu yemeklerin hazırlanış biçimi, sunumu gibi işlemler mutfak kültürünü yansıtmaktadır. Mutfak kültürü, medeniyetlerin tarihinin bir yansıması niteliğindedir. Gastronomi turizmi faaliyetinde bireyler yerel mutfak kültürünü deneyimlemek amacı ile seyahatlerini gerçekleştirmektedir. Gastronomi turizminde turistler yöreye özgü farklı lezzetleri görmek ve tatmak istemektedirler. Farklı turizm aktivitelerine olanak sağlayan Van ili, gastronomi turizmi konusunda avantaj sahibidir. Bu avantajı başta Van Kahvaltısı olmak üzere çeşitli gastronomik ürünleri ile elde etmiştir. Van ilinin kahvaltı dışında köklü bir geçmişe dayanan mutfak kültürü de vardır. Bu mutfak kültürü gastronomi turizmi açısından en az kahvaltı kadar ilgi çekici olabilmektedir. Şehirde yöresel restoran sayısı giderek artmakta ve buralarda gastronomi turizmini gerçekleştiren turistlere yerel mutfak kültürü tanıtılmaktadır. Araştırmada Van ilinin gastronomi turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi için ikincil verilerden yararlanılmıştır. Yapılan araştırmalar sonucunda özellikle Van kahvaltısının gastronomi turizminde büyük ilgi gördüğü ayrıca kahvaltı dışında yerel mutfak kültüründe yöreye özgü birçok yemeğin olduğu gözlemlenmiştir.

Yıl 2021, Cilt: 1 Sayı: 1, 62 - 75, 31.12.2021

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Turizm (Diğer)
Bölüm Derlemeler
Yazarlar

Ayşegül Daşdemir Bu kişi benim 0000-0002-8451-1494

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2021
Yayımlandığı Sayı Yıl 2021 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Daşdemir, A. (2021). VAN İLİ MUTFAK KÜLTÜRÜNÜN GASTRONOMİ TURİZMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. Journal of Silk Road Tourism Research, 1(1), 62-75.