KALKINMADA ÖNCELİKLİ ALAN: BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ -KALKINMADA BİT’LERİN ROLÜ ÜZERİNE BİR TARTIŞMA

Cilt: 6 Sayı: 1 1 Haziran 2014
PDF İndir
TR EN

KALKINMADA ÖNCELİKLİ ALAN: BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ -KALKINMADA BİT’LERİN ROLÜ ÜZERİNE BİR TARTIŞMA

Öz

Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin (BİT) kalkınmada oynayabileceği role son dönemde yoğun ilgi gösterilmektedir. Bunun bir ayağı uluslararası örgütlerin raporları, bir ayağı ise Kalkınma için BİT (BİT-K) başlıklı akademik çalışmalardır. Ne var ki büyüme eksenli yazında teknoloji ile kalkınma arasında kurulan ilişkiyle BİT-K yaklaşımı birbirinden farklıdır. Mevcut yazın teknolojik gelişmenin arz yönlü etkileri ve imalat sektörü üzerindeki etkileri üzerinde yoğunlaşırken BİT-K yaklaşımı talep yönlü etkiler ve hizmetler sektörü üzerindeki etkiler üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bu çalışmada kalkınma yazınında teknolojinin nasıl ele alındığı ve BİT-K yaklaşımı kısaca incelenecek, BİT’lerin kalkınmada oynadığı rolün ele alınmasında izlenecek yola ilişkin düşünceler ifade edilecektir.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Feride Doğaner Gönel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Haziran 2014

Gönderilme Tarihi

1 Haziran 2014

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2014 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Üçer, S. E., & Gönel, F. D. (2014). KALKINMADA ÖNCELİKLİ ALAN: BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ -KALKINMADA BİT’LERİN ROLÜ ÜZERİNE BİR TARTIŞMA. Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi, 6(1), 34-43. https://izlik.org/JA84KZ58JY
AMA
1.Üçer SE, Gönel FD. KALKINMADA ÖNCELİKLİ ALAN: BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ -KALKINMADA BİT’LERİN ROLÜ ÜZERİNE BİR TARTIŞMA. Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi. 2014;6(1):34-43. https://izlik.org/JA84KZ58JY
Chicago
Üçer, Sırrı Emrah, ve Feride Doğaner Gönel. 2014. “KALKINMADA ÖNCELİKLİ ALAN: BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ -KALKINMADA BİT’LERİN ROLÜ ÜZERİNE BİR TARTIŞMA”. Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi 6 (1): 34-43. https://izlik.org/JA84KZ58JY.
EndNote
Üçer SE, Gönel FD (01 Haziran 2014) KALKINMADA ÖNCELİKLİ ALAN: BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ -KALKINMADA BİT’LERİN ROLÜ ÜZERİNE BİR TARTIŞMA. Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi 6 1 34–43.
IEEE
[1]S. E. Üçer ve F. D. Gönel, “KALKINMADA ÖNCELİKLİ ALAN: BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ -KALKINMADA BİT’LERİN ROLÜ ÜZERİNE BİR TARTIŞMA”, Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi, c. 6, sy 1, ss. 34–43, Haz. 2014, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA84KZ58JY
ISNAD
Üçer, Sırrı Emrah - Gönel, Feride Doğaner. “KALKINMADA ÖNCELİKLİ ALAN: BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ -KALKINMADA BİT’LERİN ROLÜ ÜZERİNE BİR TARTIŞMA”. Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi 6/1 (01 Haziran 2014): 34-43. https://izlik.org/JA84KZ58JY.
JAMA
1.Üçer SE, Gönel FD. KALKINMADA ÖNCELİKLİ ALAN: BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ -KALKINMADA BİT’LERİN ROLÜ ÜZERİNE BİR TARTIŞMA. Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi. 2014;6:34–43.
MLA
Üçer, Sırrı Emrah, ve Feride Doğaner Gönel. “KALKINMADA ÖNCELİKLİ ALAN: BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ -KALKINMADA BİT’LERİN ROLÜ ÜZERİNE BİR TARTIŞMA”. Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi, c. 6, sy 1, Haziran 2014, ss. 34-43, https://izlik.org/JA84KZ58JY.
Vancouver
1.Sırrı Emrah Üçer, Feride Doğaner Gönel. KALKINMADA ÖNCELİKLİ ALAN: BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ -KALKINMADA BİT’LERİN ROLÜ ÜZERİNE BİR TARTIŞMA. Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi [Internet]. 01 Haziran 2014;6(1):34-43. Erişim adresi: https://izlik.org/JA84KZ58JY