“Korkunun Kadınları”: Cadılar ve Cadıcılık

Cilt: 13 Sayı: 2 1 Nisan 2010
  • Suna Arslan Karaküçük
PDF İndir
TR EN

“Korkunun Kadınları”: Cadılar ve Cadıcılık

Öz

Cadılık ve cadıcılık olgusu, kadın sorunlarıyla ilgili araştırmaların özel ve ilginç bir boyutudur. Bu konu, tarih, toplumbilim ve insanbilimleriyle olan bağlantısının yanı sıra, hemen hemen tüm kültürlerin boş inan sistemlerine/söylemlerine girmiş, edebiyat, resim, sinema vb. sanatlarına yansımış söylenceler içerir. Bu derleme, kadınların, cadılıkla suçlanarak kurbanları olduğu “cadı avı” vakalarının kısa bir tarihsel öyküsünü vermeyi ve yorumlamayı amaçlamaktadır. Bu tarihsel döküm içinde, ayrıca, kadınların cadılıkla suçlanmasının altında yatan ekonomik, ideolojik, dinsel ve ataerkil gerçek nedenler ve kadınların da bu korkutucu/ tehdit edici sistemle başa çıkabilmek için, cadılığı bir karşı-korkutma/savunma mekanizması gibi kullandıkları tezi vurgulanmak istenmektedir.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Suna Arslan Karaküçük Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Nisan 2010

Gönderilme Tarihi

6 Şubat 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2010 Cilt: 13 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA
Karaküçük, S. A. (2010). “Korkunun Kadınları”: Cadılar ve Cadıcılık. Sosyoloji Araştırmaları Dergisi, 13(2), 38-64. https://izlik.org/JA42TR49XP
AMA
1.Karaküçük SA. “Korkunun Kadınları”: Cadılar ve Cadıcılık. SAD / JSR. 2010;13(2):38-64. https://izlik.org/JA42TR49XP
Chicago
Karaküçük, Suna Arslan. 2010. “‘Korkunun Kadınları’: Cadılar ve Cadıcılık”. Sosyoloji Araştırmaları Dergisi 13 (2): 38-64. https://izlik.org/JA42TR49XP.
EndNote
Karaküçük SA (01 Nisan 2010) “Korkunun Kadınları”: Cadılar ve Cadıcılık. Sosyoloji Araştırmaları Dergisi 13 2 38–64.
IEEE
[1]S. A. Karaküçük, “‘Korkunun Kadınları’: Cadılar ve Cadıcılık”, SAD / JSR, c. 13, sy 2, ss. 38–64, Nis. 2010, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA42TR49XP
ISNAD
Karaküçük, Suna Arslan. “‘Korkunun Kadınları’: Cadılar ve Cadıcılık”. Sosyoloji Araştırmaları Dergisi 13/2 (01 Nisan 2010): 38-64. https://izlik.org/JA42TR49XP.
JAMA
1.Karaküçük SA. “Korkunun Kadınları”: Cadılar ve Cadıcılık. SAD / JSR. 2010;13:38–64.
MLA
Karaküçük, Suna Arslan. “‘Korkunun Kadınları’: Cadılar ve Cadıcılık”. Sosyoloji Araştırmaları Dergisi, c. 13, sy 2, Nisan 2010, ss. 38-64, https://izlik.org/JA42TR49XP.
Vancouver
1.Suna Arslan Karaküçük. “Korkunun Kadınları”: Cadılar ve Cadıcılık. SAD / JSR [Internet]. 01 Nisan 2010;13(2):38-64. Erişim adresi: https://izlik.org/JA42TR49XP

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

Sosyoloji Araştırmaları Dergisi / Journal of Sociological Research

SAD / JSR