Bu çalışmada besinsel yağ asitlerinin farklı oranlarının Pimpla turionellae ergin dişilerinin yumurta verimine etkileri araştırılmıştır. Çalışmada doğal besin, sentetik temel besin, yağ asitsiz besin ve farklı oranlarda yağ asitleri içeren besinler kullanılmıştır. Ergin dişiler 31 gün boyunca bu besinler ile beslenmiştir. Farklı besinlerin yumurta verimine ve yumurta açılma yüzdesine önemli etkisinin olmadığı bulunmuştur.
Hymenoptera Pimpla turionellae sentetik besin yumurta verimi
This study was carried out to determine the effects of different ratios of dietary fatty acids on fecundity of adult females of Pimpla turionellae. At the study, natural diet, basic synthetic diet, fat free diet and diet containing different ratios of fatty acids were used. Adult females were fed with diets during 31 days. It was also found that different diets have no significant effect on the fecundity and hatching ratio.
Diğer ID | JA58YM42SP |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2000 |
Gönderilme Tarihi | 1 Haziran 2000 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2000 Cilt: 1 Sayı: 16 |
Dergi Sahibi: Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Adına Rektör Prof. Dr. Hüseyin YILMAZ
Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi temel bilimlerde ve diğer uygulamalı bilimlerde özgün sonuçları olan Türkçe ve İngilizce makaleleri kabul eder. Dergide ayrıca güncel yenilikleri içeren derlemelere de yer verilebilir.
Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi;
İlk olarak 1981 yılında S.Ü. Fen-Edebiyat Fakültesi Dergisi olarak yayın hayatına başlamış; 1984 yılına kadar (Sayı 1-4) bu adla yayınlanmıştır.
1984 yılında S.Ü. Fen-Edeb. Fak. Fen Dergisi olarak adı değiştirilmiş 5. sayıdan itibaren bu isimle yayınlanmıştır.
3 Aralık 2008 tarih ve 27073 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2008/4344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Fen-Edebiyat Fakültesi; Fen Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi olarak ayrılınca 2009 yılından itibaren dergi Fen Fakültesi Fen Dergisi olarak çıkmıştır.
2016 yılından itibaren DergiPark’ta taranmaktadır.
Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC 4.0) ile lisanslanmıştır.