BibTex RIS Kaynak Göster

Çukurova Koşullarında Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kara Pasa Reaksiyonlar

Yıl 2013, Sayı: 1 - Yıl: 2013 Sayı: 1, 151 - 154, 01.02.2013

Öz

Bu çalışma 2009-2010 yılları arasında Adana'da 46 makarnalık buğday çeşidi ile yürütülmüştür. Her iki yılda da yapay olarak kara pas
inokulasyonu yapılmayıp sadece tabii ortamda bulunan kara pas ırklarının makarnalık buğdayda yaptığı epidemiler göz önüne alınarak
değerlendirmeler yapılmıştır.
Elde edilen sonuçlara göre 2009 yılında 29 makarnalık buğday çeşidinin kara pasa immun, 4 makarnalık buğday çeşidinin dayanıklı
ve 9 makarnalık buğday çeşidinin orta dayanıklı, 4 makarnalık buğday çeşidinin orta hassas olduğu tespit edilmiştir. 2010 yılında 24
makarnalık buğday çeşidinin kara pasa immun, 1 makarnalık buğday çeşidinin kara pasa dayanıklı, 13 makarnalık buğday çeşidinin kara
pasa orta dayanıklı ve 8 makarnalık buğday çeşidinin kara pasa orta derecede hassas tespit edilmiştir

Reaction of Stem Rust on Some Durum Wheat Varieties in Çukurova Region

Yıl 2013, Sayı: 1 - Yıl: 2013 Sayı: 1, 151 - 154, 01.02.2013

Öz

This study was conducted with 46 varieties of durum wheat between 2009-2010 years in Adana. There has not been artificially inoculated stem rust on durum wheat Races of stem rust in natural were evaluated in both years. Accordig to results, 29 durum wheat varieties were found immune, 4 resistant, 9 moderately resistant, 6 moderately susceptible and 4 varieties moderately susceptible to stem rust in 2009 year. In 2010 year, 24 durum wheat varieties were found immune, 1 variety resistant, 13 variety of durum wheat moderately resistant and 8 durum wheat varieties moderately susceptible to stem rust

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA32RV82FT
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Hasan Ay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 1 - Yıl: 2013 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Ay, H. (2013). Çukurova Koşullarında Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kara Pasa Reaksiyonlar. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi(1), 151-154.
AMA Ay H. Çukurova Koşullarında Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kara Pasa Reaksiyonlar. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). Şubat 2013;(1):151-154.
Chicago Ay, Hasan. “Çukurova Koşullarında Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kara Pasa Reaksiyonlar”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, sy. 1 (Şubat 2013): 151-54.
EndNote Ay H (01 Şubat 2013) Çukurova Koşullarında Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kara Pasa Reaksiyonlar. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 1 151–154.
IEEE H. Ay, “Çukurova Koşullarında Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kara Pasa Reaksiyonlar”, Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online), sy. 1, ss. 151–154, Şubat 2013.
ISNAD Ay, Hasan. “Çukurova Koşullarında Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kara Pasa Reaksiyonlar”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 1 (Şubat 2013), 151-154.
JAMA Ay H. Çukurova Koşullarında Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kara Pasa Reaksiyonlar. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2013;:151–154.
MLA Ay, Hasan. “Çukurova Koşullarında Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kara Pasa Reaksiyonlar”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, sy. 1, 2013, ss. 151-4.
Vancouver Ay H. Çukurova Koşullarında Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kara Pasa Reaksiyonlar. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2013(1):151-4.