Editoryal
BibTex RIS Kaynak Göster

Editorial _58

Yıl 2020, Cilt: 19 Sayı: 58, 3 - 3, 30.08.2020

Öz

Editoryal _58

Yıl 2020, Cilt: 19 Sayı: 58, 3 - 3, 30.08.2020

Öz

Tıp Eğitimi Dünyasının Değerli okurları,
Bu sayımız tıp eğitimi bakımından hem ülkemizde hem de tüm dünyada önemli bir döneme rastlamaktadır. Küresel Covid-19 salgını nedeniyle eğitimin önemli ölçüde etkilendiği bir dönem yaşamaktayız. Okulların, üniversitelerin kapandığı ve yüz yüze eğitim yerine çevrimiçi eğitime dönüldüğü bu dönemde tıp eğitiminin özellikli bir alan olduğu çok daha iyi anlaşılmıştır. Kuramsal eğitimin kısmen de olsa yapılabilmesi için uzaktan eğitim sistemleri yoğun olarak kullanılmaya başlanmıştır. Canlı yayınlar yanında kaydedilmiş videoların ve sunumların önceden öğrencilerin kullanımına açılması, canlı çevrimiçi derslerin konunun tartışılması ve soruların yanıtlanmasına ayrılmasını sağlamıştır. Böylece etkin öğrenme ve tersyüz sınıf uygulamalarının gerçekleşmesi gibi ikincil yararlar ortaya çıkmıştır.
Buna karşılık başta klinik eğitim olmak üzere uygulamalı eğitimlerin yapılamaması çok büyük bir sorun olarak karşımızdadır. Çevrimiçi eğitim ile sanal hasta uygulamaları, hasta tartışmaları yapılabilse bile gerçek klinik ve laboratuvar uygulamalarının yerini başka hiç bir yöntem alamayacaktır. Özellikle önümüzdeki ders yılı için belirsizlikler bizleri beklemektedir.
Dergimizin bir sayısını küresel salgın ortamında tıp fakültelerinin neler yaptıkları ve ilerisi için neleri planladıkları konusundaki yazılara ayırmayı düşündük. Her tıp fakültesinden bu konudaki yazıları bekliyoruz.
Bu sayımızda 9’u araştırma, 1’i derleme olmak üzere 10 makale yer almaktadır. Dergimizde mezuniyet öncesi tıp eğitimi ile ilgili çalışmalar yoğun olarak yer almakla birlikte uzmanlık eğitimi ve uzmanlık alanlarıyla ilgili çalışmaların gelmesi mezuniyet sonrası eğitime yer verilmesi açısından önem taşımaktadır. Ayrıca uzmanlık alanlarına ilişkin çalışmalar hem ilgili alanlara hem de tıp eğitimine katkı sağlamaktadır.
Gelecek sayılarda ve sağlıklı günlerde yeniden buluşmak dileğiyle..
Saygılarımla
Prof. Dr. Sabri Kemahlı
Baş Editör

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Sağlık Kurumları Yönetimi
Bölüm Editörden
Yazarlar

Sabri Kemahlı Bu kişi benim 0000-0002-5573-1703

Yayımlanma Tarihi 30 Ağustos 2020
Gönderilme Tarihi 1 Temmuz 2020
Yayımlandığı Sayı Yıl 2020 Cilt: 19 Sayı: 58

Kaynak Göster

Vancouver Kemahlı S. Editoryal _58. TED. 2020;19(58):3-.