BibTex RIS Kaynak Göster

ARTHUR MİLLER’IN MR. PETERS’IN BAĞLANTILARI ADLI OYUNUNA MODERN BİR YAKLAŞIM

Yıl 2012, Sayı: 21, 0 - , 06.01.2016

Öz

Bu çalışmanın amacı, Amerikan tiyatrosunun önde gelen oyun yazarlarından Arthur Miller’ın Mr. Peters’ın Bağlantıları adlı yapıtını Modernizm’in tiyatrodaki temel ölçütleri bağlamında ele almaktır. Eseri değerlendirirken, öncelikli olarak Modernizm, Modern Tiyatro, Arthur Miller ve Miller karakterlerine ilişkin bilgi verilecektir. Genel kabule göre 20.yüzyılın başıyla II.Dünya Savaşı döneminde etkisini gösteren Modernizm, kentleşmeyle birlikte toplumsal koşulları, çevrenin insan yaşamında meydana getirdiği büyük kopuş ve yıkımları, ayrıca insanın değişim ve dönüşüm süreçlerini sanatın her alanına yansıtmıştır. Modern Amerikan Tiyatrosu da bu yansımaların izlerini taşımaktadır. Arthur Miller yazdığı oyunlarda Amerikan halkının sosyal yapısını ve bireyin içinde bulunduğu psikolojiyi ortaya koymuştur. Eserlerinde modern çağda yaşayan insanların sorunlarını ve bireyin hem kendisine hem de yaşadığı topluma karşı verdiği mücadelesini ele almıştır. Toplum kurbanı olan başkarakter, modern trajedi kişisi olarak yansıtılmıştır. Bu çalışmamızda Mr. Peters’ın Bağlantıları adlı oyuna modern açıdan yaklaşımımızın nedeni, ölümün eşiğindeki emekli pilot Mr. Peters’ın, modern toplumdaki herhangi bir sıradan bireyi temsil eden trajik bir kahraman olmasıdır.

Yıl 2012, Sayı: 21, 0 - , 06.01.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Aycan Gürlüyer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 6 Ocak 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Sayı: 21

Kaynak Göster

APA Gürlüyer, A. (2016). ARTHUR MİLLER’IN MR. PETERS’IN BAĞLANTILARI ADLI OYUNUNA MODERN BİR YAKLAŞIM. Tiyatro Eleştirmenliği Ve Dramaturji Bölümü Dergisi(21).
AMA Gürlüyer A. ARTHUR MİLLER’IN MR. PETERS’IN BAĞLANTILARI ADLI OYUNUNA MODERN BİR YAKLAŞIM. T.E.D. Dergi. Ocak 2016;(21).
Chicago Gürlüyer, Aycan. “ARTHUR MİLLER’IN MR. PETERS’IN BAĞLANTILARI ADLI OYUNUNA MODERN BİR YAKLAŞIM”. Tiyatro Eleştirmenliği Ve Dramaturji Bölümü Dergisi, sy. 21 (Ocak 2016).
EndNote Gürlüyer A (01 Ocak 2016) ARTHUR MİLLER’IN MR. PETERS’IN BAĞLANTILARI ADLI OYUNUNA MODERN BİR YAKLAŞIM. Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Dergisi 21
IEEE A. Gürlüyer, “ARTHUR MİLLER’IN MR. PETERS’IN BAĞLANTILARI ADLI OYUNUNA MODERN BİR YAKLAŞIM”, T.E.D. Dergi, sy. 21, Ocak 2016.
ISNAD Gürlüyer, Aycan. “ARTHUR MİLLER’IN MR. PETERS’IN BAĞLANTILARI ADLI OYUNUNA MODERN BİR YAKLAŞIM”. Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü Dergisi 21 (Ocak 2016).
JAMA Gürlüyer A. ARTHUR MİLLER’IN MR. PETERS’IN BAĞLANTILARI ADLI OYUNUNA MODERN BİR YAKLAŞIM. T.E.D. Dergi. 2016.
MLA Gürlüyer, Aycan. “ARTHUR MİLLER’IN MR. PETERS’IN BAĞLANTILARI ADLI OYUNUNA MODERN BİR YAKLAŞIM”. Tiyatro Eleştirmenliği Ve Dramaturji Bölümü Dergisi, sy. 21, 2016.
Vancouver Gürlüyer A. ARTHUR MİLLER’IN MR. PETERS’IN BAĞLANTILARI ADLI OYUNUNA MODERN BİR YAKLAŞIM. T.E.D. Dergi. 2016(21).